Demirören yüzlerce basın emekçisinin yol ve yemek masrafına el koydu

Türkiye'nin en büyük sermayedarlarından biri haline gelen Yıldırım Demirören, AKP'yle birlikte kazandığı ihaleler ve katladığı servetiyle "yürümeye" devam ederken, patronu olduğu DHA'da yüzlerce çalışanın yemek ve yol gibi masraflarına el koymaktan çekinmedi.

Demirören yüzlerce basın emekçisinin yol ve yemek masrafına el koydu

Türkiye’de medya içeriklerinin önemli bir bölümünün kaynağı olan DHA’da çalışan basın emekçilerinin beli giderek bükülüyor.

Geçtiğimiz yıl Doğan Grubu’ndan Demirören Medya tarafından satın alınmasının ardından grup bünyesinde bulunan yazılı ve görsel medya kuruluşlarında belli aralıklarla yüzlerce çalışan işten atılmıştı.

Bunlardan biri olan ve halen çalışmaya devam edenlerin de son derece düşük maaşlarla işini sürdürdüğü DHA’da yeni bir emek gaspına daha gidildi.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; şirkette habere giden gazetecilere ödenen yemek, yol vb. masrafların tamamı kaldırıldı.

Habere göre bu karar, halihazırda oldukça gergin olan kurum çalışanlarının sabrını iyice taşırdı.

600 çalışanın bulunduğu Demirören Haber Ajansı’nda geçtiğimiz aylarda maaşlarına yüzde 15-17 arasında değişen zam bekleyen çalışanlara yüzde 5-7 arasında bir zam yapılacağı duyurulmuş, bir de üstüne seçim yüzünden izinleri iptal edilmişti.

EMEKÇİDEN KESİYOR AMA…

Yüzlerce emekçinin yaşamını daha da zorlaştıracak bu kararla birlikte Demirören Medya’nın patronu Yıldırım Demirören’in giderek dolup taşan kasasına da kısaca değinmek gerekiyor.

Yaklaşık 1.5 milyar doları bulan kişisel servetiyle Türkiye’nin en zenginleri arasında bulunan Yıldırım Demirören, AKP iktidarı sonrasında şaha kalkan işlerini geçtiğimiz Şubat ayında açılan yeni bir “para kapısı”yla daha da büyütmüştü. Başta petrol ve enerji olmak üzere bir çok sektörde faaliyet gösteren Demirören, son 7 yıl boyunca TFF Başkanlığı da yaparken geçtiğimiz Şubat ayında Şans Ortak Girişim Grubu adıyla girdiği İddaa ihalesini kazanmıştı.