Demirören grubu yalan manşetini savundu: Bizden değil HDP’den açıklama istenmeli

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun 'özür dileyin' çağrısı üzerine Hürriyet başlığı değiştirerek bir de 'açıklama' yayınladı.

Demirören grubu yalan manşetini savundu: Bizden değil HDP’den açıklama istenmeli

Demirören Medya grubu, Sezai Temelli’nin sözlerini çarpıtılarak manşete taşınmasını savunmaya devam etti.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli’nin bir televizyon programında ifade ettiği sözleri Hürriyet, Posta ve CNN Türk gibi Demirören Medya grubuna ait kanallar tarafından çarpıtılarak olmayan cümlelerle haberleştirildi. Hürriyet gazetesi ‘HDP Eş Egenel Başkanı Sezai Temelli’den açık açık itiraf ve tehdit: İstanbul-Ankara’yı İmamoğlu ile Yavaş değil HDP yönetecek’ başlığını kullanmayı tercih etti. Temelli’nin böyle bir ifade kullanmadığı yönündeki uyarılar ve tepkiler dikkate alınmazken; CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun ‘özür dileyin’ çağrısı üzerine Hürriyet başlığı değiştirerek bir de ‘açıklama’ yayınladı.

Posta gazetesi de Temelli’nin ağzından çıkmışçasına ‘Yavaş ve İmamoğlu değil HDP yönetecek’ ifadesiyle kullandı. CNN Türk televizyonu da ‘Eş Genel Başkandan itiraf ve tehdit: ‘İstanbul ve Ankara’yı CHP değil HDP yönetecek’ başlığıyla haberi kullandı. Başlıklardaki ifadelerin metnin içinde yer almadığının görülmesi ve tepkilere rağmen haberler kullanılmaya devam edildi.

Tepkilerin ardından hurriyet.com.tr, 15 Mart gecesi girdiği haberi bugün 12.50’de güncelleyerek haberin başlığını ‘HDP Eş Genel Başkanı gizli ittifakı itiraf etti: Yavaş ve İmamoğlu bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir’ şeklinde değiştirdi.

Ardından konuya dair bir açıklama yayınlayan Hürriyet, ‘Bizden değil HDP’den açıklama istenmeli’ başlıklı açıklamasıyla yalan habere sahip çıktı.

Hürriyet’in açıklamasında  “hurriyet.com.tr, Temelli’nin açıklamalarıyla ittifaktaki varlıklarını söylemesi haberini vermiştir. CHP’li adaylar ya da haberi eleştiren çevreler bizden değil HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den açıklama istemelidirler” denildi.

Artı TV canlı yayınına konuk olan Sezai Temelli, Ankara ve İstanbul’daki aday çıkarmama eleştirilerine ilişkin “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişe HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz, o da işte bizim gücümüz. Ekrem İmamoğlu seçilirse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürdün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çalışırsa zaten siyaseten karşılığı olamayacaktır. O kentin belediye başkanı olamayacaktır. Olsa olsa kayyumu olur.” ifadelerini kullanmıştı.