Demet Evgar'dan tepki: YÖK'ün kararı ülkenin geleceğine ihanet

"Verdiğimiz hem maddi ve manevi emekler bu kadar kolay çöpe atılmamalı. Hiçbir akla ve mantığa hitap etmeyen bu karara itiraz ediyoruz!"

Demet Evgar'dan tepki: YÖK'ün kararı ülkenin geleceğine ihanet

10 Ekim Perşembe günü yapılan YÖK Genel Kurulu toplantısında, bugüne kadar özel yetenek sınavı ile öğrenci alan 14 yükseköğretim bölümünün, 2020 YKS’de merkezi yerleştirme ile öğrenci almasında karar kılınmıştı.

Oyuncu Demet Evgar, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 14 yükseköğretim programından yetenek sınavı şartını çıkarmasına tepki gösterdi.

Evgar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“YÖK’ün aldığı karara göre, sanat ve spor alanındaki 14 lisans bölümünde özel yetenek sınavı kaldırıldı. Bu kadar uzun zamandır bu bölümlere girmek için çabalayan öğrencilere ve ülkenin geleceğine ihanettir. Özel yeteneklerimiz optik kodlamayla sınırlandırılamaz. Bu kararla bölümlerimizden çizim yapamayan animasyon sanatçıları, grafik tasarımcılar, moda tasarımcıları; mekik çekemeyen, koşamayan sporcular mezun olacak. Bu öğrenciler bölüm sınavlarından geçemeyecek, ödevlerinde yeterlilik sağlayamayacaktır. Verdiğimiz hem maddi ve manevi emekler bu kadar kolay çöpe atılmamalı. Hiçbir akla ve mantığa hitap etmeyen bu karara itiraz ediyoruz! Duyarlı halkımızdan ve tüm sanatseverlerden destek bekliyoruz.”