DDHD'nin merkez seçim bürosu açıldı: 'Yeni Ovacık'lara engel olamayacaklar'

DDHD'nin Dersim merkezdeki seçim bürosu, belediye başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Bağımsız Komünist Aday'ların da yer aldığı kitlesel bir etkinlikle açıldı.

DDHD'nin merkez seçim bürosu açıldı: 'Yeni Ovacık'lara engel olamayacaklar'

Dersim merkezde Türkiye Komünist Hareketi’nin de (TKH) içinde bulunduğu Dersim Demokratik Halk Dayanışması’nın (DDHD) seçim bürosu açıldı.

Dersim halkının yoğun ilgisi ve katılımı gerçekleşen açılışın başında halk oyunları oynandı.

Açılışta İstanbul, İzmir ve Gaziantep Büyükşehir belediyelerinin Bağımsız Komünist adayları Aysel Tekerek, Sibel Altıntaş ve Deniz Tütmez de yer aldı.

“OVACIK’TA YOLUNU BULAN DERSİM’DE DE BULACAK”

Açılılışta konuşan İstanbul’un komünist adayı Aysel Tekerek, İstanbul’dan Dersim halkına bir aklı da Ovacık’ta ve Dersim’de olan emekçilerin selamını getirdiğini söyleyerek söze başladı. “Bu ülkede sermaye düzeni, onların adayları ve patronlar bir yandan emekçilerin kanının emerken diğer yandan da bu coğrafyanın devrimci komünist ilerici birikimini, bunların bıraktığı izleri silmeye çalışıyorlar.” diyeren Tekerek, “Ama çok zorlanıyorlar. Bu ülkede Nazım Hikmetlerin, Yılmaz Güneylerin, Deniz Gezmişlerin, İbrahim Kaypakkayaların izlerini silemezler. İstiyorlar ki paranın egemenliği sürsün. Bu sömürü sistemi devam etsin diye milyonlarca lira para harcıyorlar. Ama bu ilerici birikim öyle bir birikim ki oradan yolunu bulmuş, oradan devam etmiş yeni adımlara da engel olamayacaklar. Dün Fatsa’da, Ovacık’ta yolunu bulan, 31 Mart akşamı da Dersim’de yolunu bulacak buna çok eminiz.” ifadelerini kullandı.

31 Mart akşamı atılacak oyların “Söz, yetki, karar Dersim halkına” diyenlerin mührü olacağını belirten Tekerek, “Biz Dersim’deki umudu İstanbul’a, İzmir’e, Gaziantep’e, Sakarya’ya taşımaktan onur duyuyoruz. Karadeniz’den Akdeniz’e öyle bir işçi kardeşliği olacak ki, bu sermaye düzenine tokat atacağız. Selam olsun o tokatı atacak emekçi ellere, selam olsun o nasırlı ellere! Yağma yok sosyalizm var!” diyerek sözlerini tamamladı.

MAÇOĞLU: BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ, BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ

Açılışta konuşan Ovacık Belediye Başkanı ve DHDD Dersim Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu da, Ovacık’ta yapılanların ne kendisinin ne de 15-16 kişilik bir kolektifin çalışması olduğunu, bu çalışmanın devrimci halkı yerel yönetimin programı olduğunu belirtti. Maçoğlu, aynı programı Dersim merkezde de hayata geçireceklerini kaydederek, “Birlikte çalışacağız, birlikte meclisler oluşturacağız, bu meclisin üyesi olup birlikte karar vereceğiz” dedi.

Açılışta DDHD içerisinde yer alan TKP adına da bir konuşma yapıldı.

İstanbul, İzmir ve Gaziantep Bağımsız Komünist adayları Dersim'de…

İstanbul, İzmir ve Gaziantep Bağımsız Komünist adayları Dersim'de…İstanbul Bağımsız Komünist adayı Aysel Tekerek: "Karadeniz'den Akdeniz'e öyle bir işçi kardeşliği olacak ki, bu sermaye düzenine tokat atacağız. Selam olsun o tokatı atacak emekçi ellere, selam olsun o nasırlı ellere! Yağma yok sosyalizm var!"#yağmayoksosyalizmvar#OylarBağımsızKomünistAdaylara

Gepostet von Bağımsız Komünist Adaylar am Samstag, 2. März 2019