Davutoğlu'yla görüşen Ufuk Uras partisinden istifa etti

Bir dönem BDP (HDP) Milletvekilliği de yapan Ufuk Uras, kurucusu olduğu Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nden istifa etti.

Davutoğlu'yla görüşen Ufuk Uras partisinden istifa etti

AKP’den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibinin partileşme çalışmaları devam ederken, partiye katılacağı iddia edilen isimlerden eski milletvekili Ufuk Uras’la ilgili beklenen bir gelişmenin haberi geldi.

Ahmet Davutoğlu ile geçtiğimiz günlerde yaklaşık 3 saatlik bir görüşme yaptığını açıklayan Ufuk Uras’ın, e-Devlet aracılığıyla kurucusu olduğu Yeşil-Sol Parti’den istifa ettiği öğrenildi.

Ufuk Uras, geçtiğimiz günlerde konuk olduğu bir programda 31 Mart seçimlerinde Saadet Partisi’ne oy verdiğini söylemiş ve “Saadet Partisi’nin muhalefet cephesi içerisinde özellikle Temel Bey’in siyaset hattının çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin ihtiyacı olan bu mütedeyyin seküler buluşmayı sağlanması, sağlaması kıymetli. Saadet Partisi geleneği çok kıymetli. Yeni politik bir vizyonda bunu sağlamamız gerek. Bu bir tarihsel bir blok aslında. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Ak Parti’nin bu kadar kutuplaştırıcı siyaseti karşısında Saadet Parti.” ifadelerini kullanmıştı.

Uras’ın açıklamaları nedeniyle Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada ise “Ufuk Uras’ın son günlerde yaptığı açıklamalar kendi kişisel görüşleridir. Partimizin ülkemiz sorunlarına bakışı ve çözüm önerileri bellidir. Yeşil Sol Parti ülkemizin sorunlarına bakışını, bu konulardaki çözüm önerileriyle bunları gerçekleştirmeye yönelik stratejilerini, başta Parti Konferansı olmak üzere yetkili kurulları içinde tartışarak belirlemiş olup, siyasi faaliyetlerini bunlara uygun şekilde sürdürmektedir” ifadeleri yer almıştı.