Davutoğlu'nun yeni parti takvimi belli oldu

Davutoğlu'nun takvimi netleşti.

Davutoğlu'nun yeni parti takvimi belli oldu

Davutoğlu’nun kuracağı yeni partisi için yol haritasını açıklayacağı takvim belli oldu.

Kesin ihracının istenmesinin ardından AKP’den istifa eden ve yeni parti çalışmalarını hızlandıran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun takvimi belli oldu. Davutoğlu’nun, bir ay içinde tabelasını asması ve yol haritasını açıklaması bekleniyor.

Davutoğlu’na yakın Tarafsız Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Ahmet Davutoğlu, 18 Ekim’de Manisa’da yapacağı konuşmayla yeni partiyi anlatacak ve yol haritasını açıklayacak.

Ajansın Davutoğlu’na yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde, partinin bir ay içerisinde kurulmasının beklendiği yazıldı.

Partisinin kurulma çalışmalarını hızlandıran Davutoğlu, hem İstanbul’daki hem de Ankara’daki ofisinde çalışmalarını yürütüyor. Davutoğlu’nun Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri Ankara Beysukent’teki ofisinde, Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı günleri de İstanbul Levent’teki ofisinde çalıştığı belirtildi.

Davutoğlu’ya yakın başka bir kaynak ise 18 Ekim’de Manisa’da bir programlarının olduğunu, Ahmet Davutoğlu’nun da saat 19.30’da bir konuşma yapacağını belirtti.

Başka bir kaynak ise, Davutoğlu’nun konuşmasını için “Gelecek tasavvurlarını açıklayacak. Türkiye üzerindeki ümitlerini açıklayacak, yapacaklarını açıklayacak. Yeni yol haritası belli; yeni parti, bu parti üzerine de konuşmalarını yapacak orada” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun partisinin ismi ise henüz netleşmedi. Davutoğlu’na yakın yetkili, yeni kurulacak partiye ilişkin “Yalan söylemeden siyaset yapacağız. Siyasete ve siyasetçiye karşı güvensizlik var. Onun için sözlerimize dikkat ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynaklara göre yeni parti ile “Yasaklarla, yolsuzluklarla ve yoksullukla sonuna kadar mücadele edilecek”, “akraba ve adam kayırmacılığı olmayacak” ve “adil bir gelir dağılımı” vurgusu ön plana çıkacak.