Davutoğlu'nun 'yeni parti' hazırlığı: Teklif götürdüğü 3 AKP'li isimden ret...

Bir süredir AKP içinde sürdürdüğü hareketini yeni bir partiye dönüştürme hazırlığı yaptığı belirtilen Ahmet Davutoğlu'nun AKP'nin önde gelen 3 ismine teklif götürdüğü, ancak olumsuz yanıt aldığı belirtiliyor.

Davutoğlu'nun 'yeni parti' hazırlığı: Teklif götürdüğü 3 AKP'li isimden ret...

2014-2016 yılları arasında AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık yapan Ahmet Davutoğlu’nun kurma hazırlıkları içinde olduğu belirtilen yeni partisini Diyarbakır’da katılacağı iftarda açıklayacağı iddia edildi. Davutoğlu’nun Ramazan ayı içinde Diyarbakır’da büyük bir iftar programı için hazırlık yaptığı ve yeni partiye ilişkin ‘startı’ buradan vereceği konuşuluyor.

DW Türkçe‘nin haberine göre, parti kurma hazırlıklarında sona yaklaşan Davutoğlu, AKP’nin önemli isimleri ile temas kurarak mevcut ve eski milletvekilleri dahil pek çok AKP’li ile birebir görüşmeler yapıyor. Kulislere göre, Davutoğlu’nun görüştüğü isimler arasında eski bakanlardan Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz ile genel başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş da yer alıyor. Ancak aynı kulislere göre, her üç ismin de Davutoğlu’nu geri çevirdiği belirtiliyor. AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı ve eski milletvekili Ramiz Altun’un ise Davutoğlu ile birlikte hareket ettiği öğrenildi.

Habere göre, Davutoğlu’nun sahaya daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde AKP’li olmayan muhafazakar Kürtleri yanına alarak çıkacağı söyleniyor. Davutoğlu’nun sahaya daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde AKP’li olmayan muhafazakar Kürtleri yanına alarak çıkacağı söyleniyor. Bu arada yeni partinin ambleminin ise yeşil zemin üzerine beyaz dört yapraklı yonca olması planlanıyor.