Davutoğlu ve Gül'den kayyıma karşı eş zamanlı tepki

Gül ve Davutoğlu, HDP'li belediyelere kayyım kararına aynı dakikalarda attıkları tweet'lerle tepki gösterdi.

Davutoğlu ve Gül'den kayyıma karşı eş zamanlı tepki

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevlerinden uzaklaştırılması ve yerlerine kayyım atanmasına tepki gösterdi.

Abdullah Gül konuya ilişkin Twitter hesabından kısa bir açıklama yaparak “Daha yeni seçilmiş belediye başkanlarının “bu şekilde” görevden alınmaları demokrasimiz için doğru olmamıştır.” ifadelerini kullandı.

“TERÖRLE EN ETKİN MÜCADELE SEÇİM KAZANMAKLA VERİLİR”

Ahmet Davutoğlu ise “Kısa süre önce gerçekleşen seçimlerle göreve gelen Mardin, Diyarbakır ve Van Belediye Başkanları’nın idari tasarrufla görevden alınması demokratik sistemin ruhuna aykırıdır. Seçimle gelenlerin seçimle ayrılması milli irade ilkesinin gereğidir.” paylaşımı yaptı.

“Adayların seçime girmesi kanuna aykırı ise Yüksek Seçim Kurulu bunu seçim öncesinde değerlendirmelidir. Elbette seçim sonrasında işlenen suçlara ilişkin de gerekli tedbirler alınabilir. Ancak bunun öncelikle yargı nezdinde hukuki şartları oluşmalıdır.” diyen Davutoğlu “Esas olan seçme ve seçilme hakkıdır. Bu karar, toplumsal barışa katkı sunmayacağı gibi terörle mücadeleyi de zaafa uğratabilir. Terörle en etkili siyasi mücadele, demokratik temsili aşındırmakla değil milletin gönlüne girip seçim kazanmakla verilir.” ifadelerini kullandı.

Karara karşı iki ismin de saat 14.03’te paylaşım yapması dikkatleri çekti.