Davutoğlu: Sayın Cumhurbaşkanından ayrılmadık, o bizi ihraç etti

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğumuz önerilerden sonuç çıksaydı yine konuşmazdık. Sayın cumhurbaşkanından ayrılmadık o bizi ayırdı. Biz ihraç edildik."

Davutoğlu: Sayın Cumhurbaşkanından ayrılmadık, o bizi ihraç etti

Yeni partisinin kuruluşuyla yeniden siyaset sahnesinde boy gösteren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni partinin Kurucular Kurulu tarafından Gelecek Partisi Genel Başkanlığı’na seçildi.

Davutoğlu, Kurucular Kurulu toplantısında alınan kararları açıklarken, Erdoğan’ın hakkında sarf ettiği cümlelere de yanıt verdi.

Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Çok iyi bir Kurucu Kurulu oluşturuldu. Müslüman, Hristiyan, Türk kökenli, Kürt kökenli toplumdan herkes burada.”

“Bu yola çıkarken Erdoğan’la polemiğe girmeyeceğim demiştim fakat geçen günlerde ağır bir hakaret kullanıldı. İnsanın ruh hali vardır. Bazıları çınar yaprağında düşen bir yaprak bazıları da bahar görür. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çınar yaprağını düşen bir yaprak olarak görürken bizler bu çınar yaprağını bahar olarak gördük.”

“3.5 yıl hayatı düşünce üretmekle geçmiş insana üniversite kapıları kapandı. Türkiye’nin geldiği ve getirildiği yer bizim siyasi hayatımızın ayaklar altına alınması yolsuzluk, kibir ve gösterişin yaygın olduğu bir dönemde kimse kusura bakmasın. Öncelikli sadakat halkımıza olandır. İnsanların gelip hesap sorduğunda benim verecek cevabım olmalı.”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğumuz önerilerden sonuç çıksaydı yine konuşmazdık. Sayın cumhurbaşkanından ayrılmadık o bizi ayırdı. Biz ihraç edildik. Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk defa bir başbakan ihraç edildi. Bir akademisyene amfileri kapatanlar vefadan bahsedebilirler mi? En önemlisi en yakın arkadaşına dolandırıcılık suçlaması yapıldığında vefadan bahsedilebilir mi?”

“Cevabımın arkasındayım. Kampanyada bulunamam demiştim. Kampanya boyunca da katılmadım. Milletimiz ne karar verirse doğru olan budur demiştim. O tweeti attığım zamanda bugünde doğrudur. Milletin ortak kararına saygı duyarım.”

AKŞENER’İN TEKLİFİNE YANIT

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener’in “ihtiyaç olması halinde 15 vekil verebiliriz” teklifine yanıt veren Davutoğlu, “Sayın Akşener bir zaruret halinden bahsetmiş. Siyasette doğal seyir içinde olmayan yönteme başvurmadım, ihtiyaç olacağını da sanmıyorum. Milletimiz ne karar verirse ona uyarız. Siyasi partiler köprü atmak için değil köprüler kurmak için vardır. Ak Parti bizi partiden ihraç etti köprüleri attı fakat biz köprüleri kuracağız” diye konuştu.