'Davutoğlu devam etse darbe olmazdı'

Özdağ, "Davutoğlu devam etseydi darbe olmazdı. Onu engel olarak gördüler. Görevden alınmasa idi 15 Temmuz darbesine teşebbüs edilemezdi." iddiasında bulundu.

'Davutoğlu devam etse darbe olmazdı'

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili konuşurken ilginç bir iddiada bulundu.

Bizim TV‘de katıldığı programda konuşan Özdağ, 15 Temmuz ve ‘FETÖ’den bahsederken konuyu Davutoğlu’nun Başbakanlık görevden alınış dönemine getirdi. O sürecin yaşandığı tarihe dikkat çeken Özdağ, “Sayın Davutoğlu görevini 5 Haziran’da kongreyle devretmişti. Darbe girişiminden 1 ay 10 gün önce görevden alınması dikkat çeken bir husus. Davutoğlu devam etseydi darbe olmazdı. Onu engel olarak gördüler. Görevden alınmasa idi 15 Temmuz darbesine teşebbüs edilemezdi.” iddiasında bulundu.

Özdağ bu iddiasını da “Hem bürokrasiye çok hakimdi hem de devlet kademelerinde çok sevilen ve saygı duyulan bir şahsiyetti. Gerek askerler, gerek MİT nezdinde gerekse çeşitli nedenlerle.” ifadeleriyle açıkladı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifa sürecini başlatan sürecin AKP içindeki bir ekip tarafından hazırlanan “Pelikan” isimli bir bildiri olduğu belirtilmişti. Özdağ’ın 15 Temmuz için “Davutoğlu’nu engel olarak gördüler” iddiası, sözkonusu ekibi mi kastettiği yorumlarına yol açtı.