Datça'da büyük orman yangını: Sabotaj ihtimali var!

Muğla'nın Datça ilçesinde akşam saatlerinde birkaç noktada birden orman yangını çıktı. Yangının kasıtlı çıkarılmış olma ihtimali değerlendiriliyor.

Datça'da büyük orman yangını: Sabotaj ihtimali var!

Muğla’nın Datça ilçesinde, akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangının ardından yakında bir alan daha yanmaya başladı.

Datça ilçe merkezine 30 kilometre mesafede, Cumalı Mahallesi Palamutbükü limanı üst tarafında televizyon verici antenleri ve su deposunun bulunduğu yüksek tepede makilik bir alanda çıkan yangın, karadan ve havadan iki helikopter ile yapılan müdahalelerle, saat 18.30 sıraları kontrol altına alınmıştı.

Helikopterlerin olay yerinden ayrılmasından yaklaşık bir saat sonra soğutma çalışmaları yapılırken, bölgeye yakın bir alanda alevler yeniden başladı. Esen kuvvetli rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede tekrar etkili oldu. Olay yerinde bulunan, Datça Orman İşletme Şefliğine bağlı 7 arozöz ve 30 orman işçisi ile Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekib’nden (MAFGAME) gönüllüler yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor.

Datça Belediyesi’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada da yangınlara ilişkin “sabotaj ihtimali”nin bulunduğu ve jandarma ile polisin de harekete geçtiği aktarıldı.

Muğla’nın Datça ilçesinde, akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangının yakınında bir alan daha yanmaya başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yerleşim yerlerini tehdit etti. Mesudiye, Mezgit ve Palamutbükü mahallelerinde etkili olan yangına Muğla Orman Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip müdahale etti. Mezgit ve Mesudiye mahallelerinde yangın kontrol altına alınarak söndürülürken, Palamutbükü’nde etkili olmaya devam ediyor. Yangın alanına yakın bir yerde bulunan pansiyon tedbir amaçlı boşaltıldı.

Muğla’nın Datça ilçesinde, dün akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangının ardından çıkan ikinci yangın da ekiplerin müdahalesi sonucu saat 06.00 sıralarında söndürüldü.

İlk belirlemelere göre aralarında az sayıda küçük çam ağacının da bulunduğu, toplamda 20 hektarlık makilik alan zarar gördü.

Söndürülen bölgede, yeniden yangın çıkma ihtimaline karşın saat 09.30 sıralarında bölgeye gönderilen bir helikopterle yeniden soğutma çalışması başlatıldı. 10 arazöz de bölgede hazır olarak bekletiliyor.

Datça yangının ardından böyle görüntülendi: