'Darbeyi bozguna uğratacağız'

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, gazetecilere ülkesindeki durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

'Darbeyi bozguna uğratacağız'

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, gazetecilere ülkesindeki durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Maduro basına yaptığı konuşmada, “Darbeyi bozguna uğratacağız” açıklamasında bulundu.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, “Hiçbir şekilde istifa etmem” diye konuştu.

Amerikalı diplomatların kurallara uyarak Güney Amerika’yı terk edeceklerini umduğunu söyleyen Maduro, “ABD’li diplomatlarla ilişkilerimizi kestik ama diğer ilişkilerimiz devam edecek” dedi. www.gazetemanifesto.com

Maduro, Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores’de düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Avrupa ve ABD medyasının, gerçek dışı haberler yayınlayarak manipülasyon yapmaya çalıştığını ifade etti. Bazı yayın organlarının seneler önceki görüntüleri şimdi oluyormuş gibi vererek tek taraflı davrandığını belirten Maduro, ”Caracas’ta 1 milyon Chavezci yürüdü, ama bunu kimse görmedi” ifadelerini kullandı.

Ülkesinin ABD ile diplomatik ilişkileri kesmesinin petrol ticaretini etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya ise Maduro, “ABD ile ilişkilerimiz çok yönlü. Biz, ABD hükümeti ile diplomatik ve politik ilişkilerimizi kestik. Ancak diğer ilişkilerimiz devam edecek. Eğer patates almak isterlerse, patates satarız. Petrol almak isterlerse petrol. Eğer hiçbir şey satın almak istemezlerse de satmayız” yanıtını verdi.