Darbe sanığı eski teğmenden mahkemeye: Cezamın tamamı bitmeden çıkacağımı ve görevime döneceğimi biliyorum

15 Temmuz darbe girişimi davası sanığı eski teğmen Fatih Mandacı, mahkeme heyetine "Ne ceza verirseniz verin, tamamını ceza evinde geçirmeyeceğimizi ve en yakın zamanda görevimizin başında olacağımızı biliyorum" diye seslendi.

Darbe sanığı eski teğmenden mahkemeye: Cezamın tamamı bitmeden çıkacağımı ve görevime döneceğimi biliyorum

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığından helikopterlerle hareket ederek, İstanbul çevresinde kalkışmaya katılan ve bir kısmı daha sonra Yunanistan’a kaçan subayların da aralarında bulunduğu 19 eski havacı askerin yargılandığı davada, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski teğmen Fatih Mandacı’nın mahkeme heyetine yönelik sözleri dikkat çekti.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesince cuma günü karara bağlanan davanın duruşma tutanağına göre, son sözleri sorulan sanıklardan bazıları haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraat talep etti.

“Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski teğmen sanık Fatih Mandacı “Mahkemenizden hiçbir beklentim yoktur. Merhamet de beklemiyorum. Anlamak isteyenler, anlamak istediklerini isterler, anlamak istemeyenler ağzımızla kuş tutsak da bir anlam ifade etmez. 32 aydır tutukluyum, ancak bundan gocunmuyorum.” derken, Ne ceza verirseniz verin, tamamını ceza evinde geçirmeyeceğimizi ve en yakın zamanda görevimizin başında olacağımızı biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Aynı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan diğer sanık eski yarbay Talip Güler de, son sözlerinde ”Üzerime atılı suçlamayı kabul etmem. Beraatime karar verilsin. Gerekirse son sözümü ilerleyen tarihte söyleyeceğim.” dedi.