Cüneyt Özdemir: Hakan Atilla devlet töreniyle karşılansın, cumhurbaşkanı ağırlasın

Cüneyt Özdemir, 19 Temmuz'da tahliye edileceği belirtilen Hakan Atilla'nın Türkiye'de devlet töreniyle karşılanmasını istedi.

Cüneyt Özdemir: Hakan Atilla devlet töreniyle karşılansın, cumhurbaşkanı ağırlasın

ABD’deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın 19 Temmuz’da tahliye edilmesi beklenirken, Gazeteci Cüneyt Özdemir’den Atilla için “çağrı” geldi.

Halen CNN Türk’te 5N 1K programını sunan Özdemir, Youtube kanalı üzerinden yaptığı canlı yayında Atilla’nın tahliye edileceğini hatırlatırken “Devlet töreniyle karşılanması lazım, direk Saray’a gitmesi lazım. Çünkü Hakan Atilla bu devleti satmadı.” dedi.

Özdemir, ABD’de halen tutuklu bulunan Rıza Sarraf’la Hakan Atilla’nın aynı değerde görülmemesi gerektiğini belirtip “Hakan Atilla hiçbirşey yapmayacak hücrede kalacak ama Rıza Sarraf’ın karısı da çocuğu da VIP’ten geçecek. Rıza Sarraf Türkiye’yi çatır çatır satan bir adam. Türkiye’de eğer bir devlet varsa, memuruna sahip çıkıyorsa Hakan Atilla’ya en azından dönüşünde sahip çıkmalı. Dünyaya ‘bir dakika kardeşim bu adam Türkiye’nin memuru’ diye göstermeli.” dedi.

DAVA SÜRECİ

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016’da ABD’de tutuklanan Rıza Sarraf, yargılanmasına kısa bir süre kala 26 Ekim 2017’de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.

Dava kapsamında Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Atilla ise 27 Mart 2017 New York’ta gözaltına alınmış ve davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı.

İran yaptırımları davasında suçlu bulunarak 32 ay hapis cezası alan Hakan Atilla da suçlu bulunma kararını temyize götürmüş, ağustos ayında ise avukatları aracılığıyla masum olduğu ve beraat talebiyle temyiz gerekçelerini istinaf yani bir üst mahkemeye taşımıştı.