Cumhuriyet davasında 'reddi hakim talebi'ne ret

Cumhuriyet davasında mahkum olan sanıkların, kararın Yargıtay tarafından bozulmasından sonra yaptıkları reddi hakim talepleri reddedildi.

Cumhuriyet davasında 'reddi hakim talebi'ne ret

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Cumhuriyet gazetesi yazar ve çalışanlarının mahkumiyet kararlarının Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından bozulmasının ardından İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davada sanık müdafiilerinin reddi hakim talebini reddetti.

Mahkeme verdiği kararda,  “….reddi hakim talebinin CMK’nın 31. maddesi gereğince red sebebi ve delilinin gösterilmemesi, heyetin tamamının reddinin Yargıtay’ın yerleşik içtihatlarına göre nedenleri belirtilerek söz konusu olabileceği ve red isteminin duruşmayı uzatmak amacıyla yapıldığı açıkça anlaşıldığından red isteminin geri çekilmesine dair ara kararda usul ve yasaya bir yön bulunmamakla sanık Bülent Utku müdafiileri Tora Pekin, Fikret İlkiz, Abbas Yalçın, Hafize Sabancı, Emek Güven, Bahri Bayram Belen, Mehmet Ümit Erdem, Gülendam Şan Karabulutlar, Ergin Cinmen, Ata Yazıcıoğlu, Yeşinil Yeşilyurt, Cemal Polat, Ayhan Aydoğan ve Kemal Aytaç’ın yapmış oldukları heyetin red isteminin geri çekilmesine dair verilen karara yapılan itirazların reddine…” ifadelerine yer verdi.

Daha önceki duruşmada kararını açıklayan İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Kadri Gürsel’in beraatine, diğer sanıklar yönünden Yargıtay’ın bozma kararına direnmeye karar vermişti.