Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: İdlib'te göreceli olarak istikrarlı ortam tesis edilmiştir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kalın, ''ABD'nin Suriye'den çekilme kararı sonrasında yaşanan gelişmeleri takip ediyoruz.'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: İdlib'te göreceli olarak istikrarlı ortam tesis edilmiştir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kalın, ”ABD’nin Suriye’den çekilme kararı sonrasında yaşanan gelişmeleri takip ediyoruz.” dedi. Kalın ayrıca Erdoğan’ın 23 Ocak’ta Moskova’ya bir ziyarette bulanacağını söyledi.

Kalın’ın konuşmasından satır başları:

“SURİYE’DEKİ GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ”

İç ve dış tehditlerle ilgili stratejiler etraflı bir şekilde ele alındı. Dışişleri Bakanımızın da bir sunumu gerçekleşti. ABD’nin Suriye’den çekilme kararı sonrasında yaşanan gelişmeleri takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da takdim konuşmalarında Türkiye’nin iç ve dış güvenlik meselesinde hiçbir şekilde tereddüte mahal bırakmayacak şekilde kararlılıkla mücadeleye devam edileceğini belirttiler. Terörle mücadele ve Türkiye’yi hedef alan terör örgütleriyle mücadele her satıhta devam edecek. Bu PKK/YPG, FETÖ, DEAŞ olabilir. Bunlara karşı bütün imkanlar seferber edilmek suretiyle mücadele kararlı bir şekilde devam edecektir.

“ERDOĞAN, 23 OCAK’TA MOSKOVA’YI ZİYARET EDECEK”

23 Ocak Çarşamba günü sayın Cumhurbaşkanımızın Rusya’ya ziyareti olacak. Burada Suriye konusu konuşulacak. Yunanistan Başbakanı’nın Türkiye gelmesi bekleniyor. Bu konular netleşince sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

“İDLİB’DE GÖRECE OLARAK İSTİKRARLI ORTAM TESİS ETMİŞTİR”

İdlib mutabakatı ve ateşkesi çerçevesinde o bölgede yaklaşık 10 km. askeri güçlerden arındırılmış bir bölge oluşturuldu. Oranın güvenliği bizim tarafımızdan sağlanıyor. Çemberin dış tarafında Ruslar, iç tarafında bizim askerlerimiz var. İdlib’te yaşayan sivillerin can ve mal güvenliğinin sağlanmalı. İdlib’de görece olarak istikrarlı ortamın bulunduğunu ifade edebiliriz. Bu Cumhurbaşkanımızın diplomatik başarısı olarak kayda geçti.

“RUSYA’NIN UYARMASI GEREKİR”

İdlib’deki amacımız başta ne ise bugün de odur. Oraya sıkışmış insanların can ve mal güvenliğini korumaktır. Burada Rus tarafının da rejimi bu konu hakkında uyarması ve kontrol altında tutması gerekmektedir. Bizim 12 tane askeri gözlem noktasında bulunan askerlerimiz bu güvenliği sağlamak amacında oradalar.