Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'Hedeflerimize ulaştık, Suriye rejimi ile görüşme planımız yok'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'ye yönelik operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'Hedeflerimize ulaştık, Suriye rejimi ile görüşme planımız yok'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuk olduğu CNN Türk canlı yayınında Suriye’ye operasyon gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye’de hedeflerini en baştan açıkladıklarını dile getiren Kalın, ”Barış Pınarı Harekâtı ile en başta koyduğumuz hedeflere ulaştık. Teröristlerle görüşme kabul edilemez.” açıklamasında bulundu.

Kalın açıklamasında “Şu ana kadar ağır silahların toplandığına dair bizim kendi kaynaklarımızla teyit edebildiğimiz bir bilgi yok. Ama bunu askerlerimiz takip edecekler. Önemli olan şu; bu bölgeden YPG artık çıktı. Yani ağır silah orada kalsa da kalmasa da eninde sonunda onları bulup toplayacağız. Silahlarla çıktılarsa ABD ile yaptığımız anlaşmanın biz takipçisi olacağız. Bu anlamda biz başta koyduğumuz hedeflere ulaştığımızı çok rahatlıkla söyleyebilirim” ifadelerine yer verdi.

‘ABD VE RUSYA İLE YAPILAN ANLAŞMALAR GÜVENLİ BÖLGE HALİNE GELMESİNİ SAĞLAYACAK’

ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmaya değinen Kalın, “Hem ABD hem de Rusya ile yaptığımız anlaşma bu bölgelerin bir güvenli bölge haline gelmesini sağlayacak adımlardan ibarettir. Cumhurbaşkanımız BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında bir harita gösterdi. Orada yaptığı görüşmede de 20’ye yakın liderle bunu paylaştı, dolayısıyla burada gizli saklı bir şey yok” dedi.

Kalın, Rusya ile yapılacak olan ortak devriyeye ilişkin ise “YPG’lilerin çekilmesi Rusya’nın sorumluluğunda, süre işliyor. Rusya ile ortak devriye 29 Ekim’de başlayacak. Rusya, YPG’yi 30 kilometrelik hattan çıkaracak. Sınırınız YPG ve DEAŞ’tan temizlenecek” dedi.

Kalın ayrıca ”Şu anda Suriye rejimi ile görüşme planımız yok. Bu kadar insan boşuna ölmedi” ifadelerinde bulundu.