Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: F-35’ler ülkemize mutlaka gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, F-35 savaş uçaklarıyla ilgili, "Orta uzun vadede bu sorun mutlaka aşılacaktır. Türkiye’nin hakkı olan F-35’ler ülkemize mutlaka gelecektir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: F-35’ler ülkemize mutlaka gelecek

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar yapan Kalın, “Orta uzun vadede bu sorun (F-35) mutlaka aşılacaktır. Türkiye’nin hakkı olan F-35’ler ülkemize mutlaka gelecektir. Yeni askerlik düzenlemesine ilişkin güvenlik zaafının oluşması söz konusu değil. TSK’yı daha aktif, güçlü hale getirecek bir yasadan bahsediyoruz.” dedi

Kalın’ın konuşması özetle şöyle:

“Umarız Amerika, S400 meselesini bahane ederek ikili ilişkilere kalıcı zarar verecek tutumdan bir an önce vazgeçer. (ABD Savunma Bakanı Vekili Shanahan’ın S-400 mektubu) Cevap hazırlanırken mektubun muhtevasına, üslubuna ve perspektifine uygun bir cevabın verileceğinden de hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu mektubun tabii neredeyse gönderildiği zamanla eş zamanlı olarak sızdırılmış olması da bir ciddiyetsizliktir. İkili ilişkilerin nezaketine aykırıdır.  Bu tür mektupların mahremiyeti vardır, kamuoyu ya da basın üzerinden baskı oluşturmak için sızdırılmaz. Biraz önce Sayın Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Sayın Bolton ile bir görüşme yaptım, bu konuları da ele aldık. Müzakerelerimiz elbette devam edecek. F-35 programının Türkiye’nin haksız bir şekilde çıkarılmaya çalışılması ittifak ruhuna aykırıdır. Bunları tabii ki biz görüşmeye devam edeceğiz.

İdlib’de yaşanan bizim için endişe kaynağı. Türkiye barışın merkezde olduğu bir dış politika izliyor. S-400, F-35 ve Patriot meselesi Türkiye’nin güvenliğini ilgilendiren konulardır. Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği sayesinde Türkiye Suriye sınırında kurulmak istenen PKK devleti artık ihtimal dışı hale gelmiştir.”