Cumhurbaşkanlığı kararı: Resmi bayramlarda artık resepsiyon yerine 'kabul töreni' düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Kararı ile resmi bayramlara ilişkin kutlama ve törenlerle ilgili yönetmelikte yapılan değişikliğe göre bundan sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda resepsiyon değil kabul töreni olacak.

Cumhurbaşkanlığı kararı: Resmi bayramlarda artık resepsiyon yerine 'kabul töreni' düzenlenecek

Bugünkü Resmi Gazete’de yer alan yönetmelik değişikliğiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı için Cumhurbaşkanlığı’nda bugüne kadar düzenlenen resepsiyonlar, bundan sonra “kabul töreni” ismiyle gerçekleştirilecek.

Yayımlanan yönetmelik değişikliğinde, daha önce “Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu Cumhurbaşkanı tarafından verilir” şeklinde olan ibare “Cumhuriyet Bayramı kabul töreni Cumhurbaşkanı tarafından düzenlenir” şeklinde değiştirilirken, aynı şekilde “Zafer Bayramı resepsiyonu Cumhurbaşkanı tarafından verilir” ibaresi de “Zafer Bayramı kabul töreni Cumhurbaşkanı tarafından düzenlenir” yeklinde değiştirildi.

Ankara dışında yapılacak törenlerle ilgili ise “Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu vali tarafından verilir” ibaresi yerine “Cumhuriyet Bayramı kabul töreni vali tarafından düzenlenir”, “Zafer Bayramı resepsiyonu vali tarafından verilir” ibaresi de “Zafer Bayramı kabul töreni vali tarafından düzenlenir” şeklinde değiştirildi.