Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Hedef, Asım'ın neslini yetiştirmek

Oktay, Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştirme mücadelesinde "en büyük güç kaynaklarının nitelikli, öz güveni yüksek, milli ve manevi değerlerle donanmış nesillerin yetişmesi olduğunu vurgularken, gayretlerinin, Mehmet Akif Ersoy’un 'Asım’ın nesli' olarak ifade ettiği tarihine, medeniyetine, kültürüne sahip çıkan, bu birikimi ilim ve teknikle tamamlayan bir neslin yetişmesi yönünde" olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Hedef, Asım'ın neslini yetiştirmek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Eğitim-Bir-Sen 6. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy’a atıfta bulunarak ‘Hedef, Asım’ın neslini yetiştirmek’ ifadelerini kullandı.

Oktay, Kızılcahamam’da düzenlenen Eğitim-Bir-Sen 6. Olağan Genel Kurulu’nda, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik söylediği sözlere yanıt vererek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hiç kimse ‘Önceden gördün mü, ders aldın mı?’ deme durumunda değildir. Ders almak kadar nasıl ders alındığı da önemlidir. Bugün durdukları yer nasıl ders aldıklarının göstergesidir” diye konuştu.

Karamollaoğlu’nun FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, “Önceden gördün mü, ders aldın mı?” sözlerini kullanmıştı. Törende bulunan Karamollaoğlu’na cevaben, “Erdoğan’ın 15 Temmuz’u hem öncesinde gören hem de FETÖ ile sonuna kadar mücadele eden, yalnız kalma pahasına bile olsa hiçbir zaman sağına, soluna, arkasına bakmadan doğrudan ‘Ben varım’ diyerek her türlü mücadeleyi veren bir lider olduğunu” ifade eden Oktay, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hiç kimse ‘Önceden gördün mü, ders aldın mı?’ deme durumunda değildir. Ders almak kadar nasıl ders alındığı da önemlidir. Bugün durdukları yer nasıl ders aldıklarının göstergesidir.” ifadesini kullandı.

Oktay, Türkiye’nin hedeflerini gerçekleştirme mücadelesinde “en büyük güç kaynaklarının nitelikli, öz güveni yüksek, milli ve manevi değerlerle donanmış nesillerin yetişmesi olduğunu vurgularken, gayretlerinin, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Asım’ın nesli’ olarak ifade ettiği tarihine, medeniyetine, kültürüne sahip çıkan, bu birikimi ilim ve teknikle tamamlayan bir neslin yetişmesi yönünde” olduğunu ifade etti.

Bu nesli yetiştirmek için 16 yıldır ülkeyi öncelikle “eğitim, sağlık, adalet ve emniyet” olmak üzere tüm alanlarda ilerletmek için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Oktay, “Hem eğitimcilerimizin hem de bizlerin eğitim alanında attığımız her adımı dikkatle hesaplaması, düşünmesi ve değerlendirmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz ekim ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu’muz ile eğitimde içerik çalışmalarımızda daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum. 2023 Eğitim Vizyonu, orta vadede eğitimde kalite konusunda bir atılımı hedeflemektedir. İnsanı temel alan eğitim vizyonumuz ile eğitimde niteliği artıracak ve ahlaki değerlerimizi, sanatı, kültürü, estetiği ve sporu eğitim gündemimizin en üst sıralarına taşıyacağız. 2023 hedeflerimiz ve milli teknoloji hamlemiz doğrultusunda hedeflerimize ancak nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insan kaynağıyla ulaşabiliriz.”