Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Yarın okullar tatil edilmeyecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul'daki 5,8'l,k deprem sonrası İstanbul Valisi Yerlikaya ve İBB Başkanı İmamoğlu ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi. Hasara ve okulların tatil olması durumuna değindi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Yarın okullar tatil edilmeyecek

İstanbul Valiliği’ndeki AFAD Acil Durum Yönetim Merkezindeki toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “İhbar hattımıza çatlaklarla ilgili 172 ihbar almış durumdayız. Tamamıyla ilgili hasar tespit olarak çevre Şehircilik Bakanlığımız çalışmalar yapıyor. Silivri’yle ilgili konuşmak istiyorum. Silivri Devlet Hastanesinde orada yapılan çalışmalar konusunda uzmanlarımızın raporladığı kullanılabilir, sağlık hizmetleri orada devam ediyor olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Okulları tatil edecek bulgu yok. Bütün İstanbul’un yönetilmesiyle alakalı şu anda tüm tedbirler alınmış durumda. Burada panik gerektirecek asla hiçbir şey söz konusu değil” dedi.

İstanbul bugün 5.8 büyüklüğünde bir depremle sallandı. Depremin ardından çok sayıda artçı deprem yaşandı.Bazı binalarda hasar meydana gelirken okullar ve bazı iş yerleri tatil edildi.

İstanbul Valiliği’ndeki AFAD Acil Durum Yönetim Merkezindeki toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Yarın itibarıyla yarın okullarımızı tatil etmemiz gerektiren herhangi bir bulguya rastlamadığımız sonucuna vardık. Yarın okullarımız açık olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yarın okulların tatil edilmesine gerek duyulacak bir bulguya rastlanılmadığını ve bu sebepten okulların yarın eğitime devam edeceğini açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müz aracılığıyla 7060 okulumuzda gerekli incelemeler yapılmıştır. Bu incelemeler sonucunda eğitim öğretime ara verilmesini gerektirecek herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır. Yarın okullarımızda eğitim ve öğretime devam edilecektir” dedi.