Cumhurbaşkanı maaşına zam: 81 bin 250 liraya yükseltildi!

TBMM'ye sunulan bütçe teklifine göre, Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak temsil ve tanıtma gelirleri için 92 milyon TL ayrıldı ve Cumhurbaşkanı maaşına da 7 bin TL zam yapıldı.

Cumhurbaşkanı maaşına zam: 81 bin 250 liraya yükseltildi!

Kasım ayında görüşülmeye başlanacak olan kamu kurumlarına bütçe teklifleri Meclis’e sunulmaya devam ediyor.  TBMM Başkanlığı’na ait teklifin ardından 2020 yılı Cumhurbaşkanlığı Bütçe Teklifi de Meclis’e sevk edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sevk edilen 2020 yılına ait Cumhurbaşkanlığı Bütçe Teklifi’ne göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 74 bin 500 lira olan maaşı 81 bin 250 liraya yükseltildi.

Bütçe teklifine göre, Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak temsil ve tanıtma gelirleri için 92 milyon TL, görev giderleri için ise 1 milyar 9 milyon TL ödenek ayrıldı.

“LALE DEVRİ YAŞANIYOR”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 24 Ekim’de görüşmelerine başlanacak olan 2020 Yılı Bütçe Teklifi’ne ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ”Recep Tayyip Erdoğan bütçe teklifiyle kendi maaşını 74 bin 500 TL’den 81 bin 250 TL’ye çıkartıyor. Erdoğan’a memura, işçiye, emekliye yapılan zamdan daha yüksek bir zam yapılıyor. Vatandaşımız işsizlik çalışanımız düşük ücretlerden dertliyken sarayda adeta Lale Devri yaşanıyor.” ifadelerini kullandı.