Cumhurbaşkanı Erdoğan: Venezuela halkı iradesini geçtiğimiz yıl seçimle ortaya koymuştur

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bolivya Devlet Başkanı Moreles ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Venezuela halkı iradesini geçtiğimiz yıl seçimle ortaya koymuştur

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Ticaret hacmimiz son iki yılda yüzde 250 artışa ulaştı.Sayın Morales’le bu rakamın iki ülke açısından çok düşük olduğunu ve kendimize bir hedef belirlememizde fayda olduğunda mutabık kaldık. Karşılıklı yatırımların arttırılması, enerji gibi sektörlerde ele aldık. Termik santraller, güneş enerjisi ve bütün bu alanda atacağımız adımlarla her iki tarafın özellikle gerek iş adamlarının ortak girişimiyle bunları da inşallah yapacağımız ilk iade ziyaretinde geniş bir iş adamları ekibiyle bizler de Bolivya’ya gitmeyi planlıyoruz. Savunma sanayi işbirliği imkanları üzerinde durduk. TİKA tarım ve sağlık alanlarında Bolivya’da başarılı projelere imza attı. Bu desteklerimizi devam ettirme arzusundayız.

Bölgesel ve uluslararası meselelere değindik. Biz İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Zirve Dönem Başkanıyız. Sayın Morales Latin Amerika ve Karayip Topluluğu’nun Dönem Başkanı. Türkiye ve Bolivya birçok konuda benzer tavırlara sahiptir. Dünyada aşırı sağ ve İslam düşmanı saldırılarından endişe duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Her türlü dışlamayı reddediyoruz. Bolivya’nın Kudüs’ün statüsünün korunmasına verdiği desteğe teşekkür ediyoruz. Golan tepeleri yaklaşımını da takdirle izliyoruz.

Morales ile ele aldığımız bir diğer konu Venezuela olmuştur. Venezuela halkı iradesini geçen yılki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ortaya koymuştur. Venezuelalı dostlarımızın sandık başında aldığı sonuçların başkaları tarafından sorgulanmasını doğru bulmuyoruz. Eyalet valisi tayin eder gibi bir ülkenin başına tayin etmenin demokrasiyle bağdaşır hiçbir yönü yoktur.

Görüşmede BMGK’nın reformu konusunu ele aldık. Bu düşüncelerle Morales e beraberindeki heyete hoş geldiniz diyorum.”