'Cumhur' mahkemeye düştü

AKP ve MHP'nin ortak aday çıkarmadıkları illerden Kastamonu'da iki parti "yolsuzluk" suçlaması nedeniyle karşı karşıya geldi.

'Cumhur' mahkemeye düştü

‘Cumhur İttifakı’nın ortakları AKP ve MHP, seçimlerde ittifak kapsamı dışında bırakarak kendi adaylarını gösterdikleri Kastamonu’da “rant” kavgasına girdi.

MHP İl Başkanı Yüksel Aydın, AKP’nin yeniden aday gösterdiği mevcut Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı yolsuzlukla suçlayarak hakkında suç duyurusunda bulundu.

MHP’li Aydın, Sayıştay raporlarına dayandırdığı yolsuzluk suçlamasında, Başkan Babaş’ın belediyecilik namına herhangi bir faaliyet yürütmediğini belirtirken, karşılıksız çıkan çeklerin bir yıl sonra muhasebe kayıtlarından silindiğini ifade etti.

Kastamonu Belediyesi’nin mülkiyetinde olan belediyeye tahsis edilmiş veya belediyenin tahsis ettiği taşınmazların da yine muhasebe kayıtlarında yer almadığını söyleyen Aydın, belediye varlıklarının maliyet bedeli üzerinden eksik hesaplanarak taşınır sisteme kaydının yapılmadığını da sözlerine ekledi.

Aydın, raporla alakalı olarak ayrıca belediye gelirleri ile ilgili hiçbir icra takibi yapılmadığını, bütün dosyaların kapatıldığını belirtirken, “Lüks makam aracının kira bedelini söylemeyeceğim bile.” dedi.

Sayıştay raporunda, Kastamonu Belediyesi’nde güvenilir ve doğru veri sağlayacak bir sistemin bulunmadığının da açıklandığını belirten Aydın, Babaş’a yönelik olarak, “Sen ‘belediyecilik benden sorulur’ diyorsun. Ama sen belediyeciliğin hiçbir yerinde yoksun. Ama diğer konularda on parmağında on marifet” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEDEN KARŞI SUÇ DUYURUSU: HAKARET VE İFTİRA

Aydın’ın açıklamaları üzerine Kastamonu Belediyesi yazılı bir açıklama yaparak iddiaları reddederken, yapılanların amacının seçime kısa bi zaman kala Başkan Babaş’a kara çalmak ve çıkar elde etmek olduğu savunuldu, MHP İl Başkanı hakkında suç duyurusu yapıldığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bir siyasi partinin il başkanlığını yapan bir kişinin hiçbir somut delil göstermeden mesnetsiz iddialarda bulunduğunun farkında olmaması düşünülemez. Seçim sürecinde kara çalıp çıkar elde etmek amacıyla, elde hiçbir somut belge ve delil olmadığını bilerek kaynağı belirsiz fotokopilere istinaden Sayın Belediye Başkanımız hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmak ve bunu Adliye önünde basın açıklamasıyla kamuoyuna yaymak, kamu görevlisine hakaret ve iftira suçunu oluşturmaktadır.Yukarıda açıklanan sebeplerle, Kastamonu Belediye Başkanımız ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Sayın Tahsin Babaş tarafından Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan müracaatla, MHP İl Başkanı Yüksel Aydın hakkında 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ‘hakaret’ ve ‘iftira’ suçlarına ilişkin 125 ve 267’nci maddeleri ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine göre cezalandırılması talebiyle suç duyurusunda bulunulmuştur.”

‘YOLSUZLUK’ BAHANE, RANT KAVGASI ŞAHANE

Kastamonulular ise “beka sorunu” diyerek ittifak eden AKP ve MHP’nin Kastamonu’da mahkemeye düşmesini rant ve ihale belediyeciliğinin yarışı açısından ibret verici buluyor. Zira Kastamonu Belediye meclisinde 5 yıldır yalnızca AKP ve MHP üyeleri bulunur ve bugüne kadar bütün kararlar oy birliği ile çıkarken, seçime günler kala yaşanan bu “kavga” göz boyamaktan ileri gitmiyor. Bugüne değin kentin rantını AKP’yle birlikte paylaşan MHP il yönetiminin AKP’li belediye başkanının yolsuzluklarını yargıya götürmek için seçim arefesine kadar neden beklediğini sorgulayan kent halkı, yaşananların iki partideki sermaye odaklarının seçim öncesi oy avcılığı için oynanan bir oyun olduğunu belirtiyor.