'Cumhur İttifakı' oyları paylaşamadı

İttifak oyları paylaşamadı. Bahçeli ayrı hesap yaptı, Erdoğan ayrı. İki liderin hesabına göre 'Cumhur İttifakı'nın oyu 63.2 etti.

'Cumhur İttifakı' oyları paylaşamadı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da partisinin kampında 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin partisinin aldığı oy oranını bir kere daha açıkladı.

Erdoğan, “İstanbul ve Ankara’da aslında kaybetmedik, tam tersine kazandık. Kazanmak kaybetmek nedir ona bakmak lazım. İstanbul’da 24 ilçede AK Parti, birinde MHP olarak almış bulunuyoruz” ifadelerini kullanırken, “AK Parti olarak yüzde 44.4’lük oy oranına ulaştık” diye konuştu.

Bahçeli’nin hesabı

İttifakın küçük ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin yerel seçimlerde yüzde 18.81 oy aldığını söylemişti.

Bu hesaplara göre ‘Cumhur İttifakı’nın aldığı oy yüzde 63.2 ediyor. Fakat ‘Cumhur İttifakı’nın aldığı oy yüzde 51.7’de kalmıştı.

Bahçeli ise “Oy oranımız yüzde 18.81’dir. 18.81, 1881’dir. O da Atatürk’ün doğumudur” demişti.

Bahçeli’nin hesabına göre, AKP’nin oyu ‘yüzde 33,19’da kalıyor. Bahçeli ayrıca partisinin oyunu küçük gösterenleri adaletsizlikle suçlamıştı.

Bahçeli, “Oylarını en çok artıran parti MHP olmuştur. Partimizin oy oranını yüzde 7,4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir.” demişti.