'Cumhur İttifakı' okulları miting alanına çeviriyor, MEB seyrediyor

Yerel seçimler öncesi hastanelere ve emniyet amirliği binasına seçim afişi asacak kadar hukuk tanımazlığa başvuran AKP-MHP ittifakı okulları da propaganda alanına çevirdi.

'Cumhur İttifakı' okulları miting alanına çeviriyor, MEB seyrediyor

‘Cumhur İttifakı’nın okulları propaganda merkezi gibi kullanmasına Milli Eğitim Bakanlığı gözlerini kapadı. Yasak olmasına rağmen okul binalarına posterler asılıyor, adaylar okullarda öğrenci ve velilere konuşmalar yapıyor.

Yerel seçimlere 2 hafta kala oy oranlarında düşüş olduğu belirtilen AKP-MHP ittifakı gözünü okullara dikti. Meydanlarla yetinmeyen Cumhur İttifakı adayları, okulda öğrenci ve velilere propaganda yapmaya başladı. Yönetmelikte yasak olmasına karşın Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okul yönetimleri hakkında soruşturma başlatmaması da soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, il il AKP seçim çalışmalarına katılırken, iktidar blokunun adayları da seçim çalışmalarını okullara taşıdı. AKP-MHP ittifakının birçok il ve ilçede okullarda çalışma yürütmelerine bakanlık sessiz kaldı. Cumhur İttifakı adayları gittikleri okullarda, okul yönetimleri tarafından karşılanırken öğrenci ve ailelerine yönelik broşürler ve konuşmalarla seçim çalışmalarına devam etti. AKP ve MHP adaylarının okullarda sınıflara kadar girerek, öğrencilerle poz verdiği fotoğrafların seçim çalışmasında kullanılması dikkat çekti. Adayların ayrıca öğretmenler odasında da okul yöneticileri ve öğretmenlerle kısa toplantılar yaptığı belirlendi.

SINIFTA PROPAGANDA

Adıyaman Kahta ilçesi belediye başkan adayı Engin Akel’in seçim bölgesindeki okullarda sınıflara kadar girerek propaganda yaptığı ortaya çıktı. Akel’e, AKP Genel Merkez Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Milletvekili Fatih Toprak da eşlik etti. AKP Devrek Belediye Başkan Adayı Sezai Bükrü de ilçede bulunan okulları ziyaret etti, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. AKP Sarıyer Belediyesi başkan adayı Salih Bayraktar da Ali Büyükdicle Özel Eğitim Uygulama Okulu’na yaptığı ziyaretle seçim çalışmasını sürdürdü. AKP Siirt Belediyesi başkan adayı Ali İlbaş da Belediye Meclis Üyesi adayları ile seçim çalışmalarını okullara taşıyan bir diğer aday oldu.

BAHÇELİ POSTERİ

Balıkesir Ayvalık’da Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda Cumhur İttifakı’nın MHP Balıkesir Belediyesi başkan adayı Nazmi Başaran’ın aday tanıtımı yapıldı. Okul saatinde lise binasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dev posteri asıldığı, öğrencilerin tepkisi üzerine lise binasından posterin indirilerek pansiyon binasına taşındığı öğrendildi. Antalya Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu’nda da AKP’li aday Gökçen Özdoğan Enç’in seçim posterlerinin asılmasına izin verildi.

Okullarda AKP-MHP adaylarının seçim çalışması yürütmesine ‘sessiz’ kalan MEB’in gücü muhtar adayına yetti. Seçim döneminin tek örneği olarak Afyonkarahisar’da AKP’li olduğu belirtilen muhtar adayının aile birliği başkanı olduğu okulda pankart açıp sosyal medyada paylaşmasına ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul idaresi hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.