‘Cumhur İttifakı bitecek' iddialarına MHP'den yanıt

MHP kurmayları "ittifakın bitirileceği" iddiaları için "Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için desteğimiz 2023 yılına kadar devam edecek” dedi.

‘Cumhur İttifakı bitecek' iddialarına MHP'den yanıt

Geçtiğimiz hafta bazı haber sitelerinde “AKP’nin ortağı MHP’nin Cumhur İttifakı’ndan çekilme kararı aldığı, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bu yöndeki kararını pazartesi günü (bugün) açıklayacağı” öne sürülmüştü. MHP yönetimi ise bu iddiaları yalanladı.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre Bahçeli, bugün Başkanlık Divanını toplayacak. Her pazartesi rutin olarak toplanan divanda Bahçeli, YSK’nın kararı öncesi kurmaylarıyla bir değerlendirme yapacak. MHP’de, bugün Başkanlık Divanı haricinde başka bir toplantı olmadığı öğrenildi.

MHP kurmayları “ittifakın bitirileceği” iddiaları için ise “Bu ittifak 2023 yılına kadar gitmeyecek algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Bunu da bizzat FETÖ ve üst akıl yapıyor. Cumhur İttifakı’nı özellikle MHP üzerinden bozmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için desteğimiz 2023 yılına kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam’da partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi’nin aldığı oy oranı yüzde 18,81’dir. Milliyetçi Hareket Partisi yürüyüşüne devam edecektir.” açıklamasında bulunmuştu.