Cuma hutbesi camileri karıştırdı: Camiyi terk ettiler

Diyanet'in askeri harekatı konu alan hutbesi camilerde tepki yarattı. Mardin'deki bir camide cemaat camiyi terk etti, bir camide ise arbede yaşandı.

Cuma hutbesi camileri karıştırdı: Camiyi terk ettiler

Diyanetl İşleri Başkanlığı’nın bu hafta 81 ildeki camilerde okuttuğu ‘Barış Pınarı’ harekatını konu alan Cuma hutbesi, bazı camilerde cemaatin tepkisini çekti.

Harekata destek mesajları veren ve “cihat” ile “şehitlik” vurgusu yapılan hutbe Nusaybin’deki Kışla Camii’nde protesto edildi.

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre, tepki çeken hutbe sonrası cemaat camiyi terk etti.

ARBEDE ÇIKTI

Mardin Müftülüğüne bağlı İstasyon Camisi de hutbenin tepki gördüğü bir başka adres oldu. Camide görev yapan imam hatip Nurullah G. okuduğu cuma hutbesi sonunda cami cemaatinden bir imam ile tartıştı. İddiaya göre yaşanan tartışma daha sonra arbedeye dönüştü.

Nurullah G. olay yerine gelen polisler aracılığı ile Mehmet Selim Ş.’den şikayetçi oldu. Mehmet Selim Ş. ise ifadesinde Nurullah G. ile araç park sorunundan dolayı tartıştığını öne sürdü.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz hafta ABD’yle yapılan ‘120 saatlik ateşkes’ kararı sonrası sözkonusu ‘Barış Pınarı’ harekatı konulu Cuma hutbesini aceleleyle değiştirmiş ve “Kul ve Kamu Hakkı” konulu yeni bir hutbeyi okutmuştu.

Hemen her konuda sık sık verdiği “fetva”lar ve yaptığı açıklamalarla AKP politikalarını din eliyle meşrulaştırmanın aracı haline gelen Diyanet İşleri Başkanlığını Pusula konumuz olarak ele almıştık: