Cübbeli'den 'Saadet' fetvası: Ulemayla görüştüm, haram işliyor

'Cübbeli Ahmet', Saadet Partisi ile ilgili olarak 'fetva' konuşması yaptı. Ünlü, "'Binali Bey'e ben kaybettirdim' diyen haram işliyor. Fıkıh eliyle görüştüm, ulemayla istişare ettim. Bütün mecelle kaidelerine bakılarak 'sen bunu rahatlıkla söyleyebilirsin' dediler" diye konuştu.

Cübbeli'den 'Saadet' fetvası: Ulemayla görüştüm, haram işliyor

AKP destekli İsmailağa tarikatının ‘ünlü’ yüzü, ‘Cübbeli Ahmet’ diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 23 Haziran seçimlerine kendi adaylarıyla giren Saadet Partisi’ne oy vermenin ‘haram’ olduğu konusunda ‘fetva’ verdi.

Ünlü, “İşkembe-i Kübrâ’dan Değil, Mecelle’den Saâdet’e Rey Vermenin Fıkhen Hükmü!” başlığıyla internet hesaplarından paylaştığı konuşma videosunda Saadet Partisi’ne yüklenip “Tamam senin sakalın daha beyaz diyorsan, ‘Benim hanımım çarşaflı’ diyorsan, kadını erkek bir arada çalıştırmayacağım diyorsan elini ayağını öperim, hizmetçin olurum. Kazanma ümidin, ihtimalin var mı? Geçen seçimde devreye girince kime kazandırdın?” diye sordu. Ünlü daha sonra da İmamoğlu’nun 18 günlüğü başkanlığı dönemindeki belediyenin verilerinin yedekleme işlemi için verdiği talimatı hatırlattı.

AKP’ye verdikleri seçim desteği için “Bir parti adı vererek biz bu partinin adamlarını kefil oluruz demiyoruz. Rüşvet olursa, ihaleye fesat karıştırırsa onun vebaline nasıl gireriz?” diyen Ünlü, buna karşın fıkıhta (şeriat hukuku) ‘ehven’ konusu olduğunu, buna göre “zararı en az olanın tercih edilmesinin farz” olduğunu vurguladı.

“Ben mesuliyetimi bilen bir insan olarak söylüyorum. Allah’ın huzurunda hesaba çekileceğiz” diyen Ünlü, “Burada İmamoğlu meselesi yoktur çok büyük oyun vardır. İstanbul’da birçok hizmetin akamete uğraması ve bütün dünyadaki müslümanlara giden birçok hizmetin geri durması, akabinde Gezi’deki gibi daha büyük deprem ve zelzeleler gibi arkasını getirmek isteyeceklerdir.” diyerek İBB’nin yandaş vakıflara ve tarikat-cemaat kuruluşlarına verdiği yardımların kesilmesinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Konuşmasında daha sonra da Saadet’e oy vermenin fıkıhtaki karşılığını anlatan Ünlü, “Onun için, ‘Binali Bey’e ben kaybettirdim’ diyen haram işliyor. Fıkıh eliyle görüştüm, ulemayla istişare ettim. Bütün mecelle kaidelerine bakılarak ‘sen bunu rahatlıkla söyleyebilirsin’ dediler. Fetva bundan ibarettir.” dedi.

Seçimden “üçüncü bir şık”ın olmadığını söyleyen Ünlü, boşa atmanın da ‘haram’ olduğu konusunda bir ‘fetva’ olduğunu söyledi.

Ünlü’nün mensup olduğu İsmailağa tarikatı bugün yaptığı açıklamada, seçimde AKP adayı Binali Yıldırım’ı destekleyeceklerini ilan etmişti.