Cübbeli'den müritlerine 'cihat' uyarısı: Yanlış adım atmayın, her şeyin vakti saati var

Gerici Ahmet Mahmut Ünlü, tarikat müritlerine yaptığı son konuşmasında "vakitsiz hareket etmemeleri" uyarısında bulundu.

Cübbeli'den müritlerine 'cihat' uyarısı: Yanlış adım atmayın, her şeyin vakti saati var

AKP destekli İsmailağa tarikatının önde gelen isimlerinden, ‘Cübbeli Ahmet’ adıyla tanınan Ahmet Mahmut Ünlü tarikat müritlerine yaptığı son konuşmasında “vakitsiz hareket etmemeleri” uyarısında bulundu.

Her salı müritleriyle gerçekleştirdiği “sohbet”lerin bu haftaki ayağında (14 Ocak 2019) Ünlü, konuşmasına başlarken, gördüğü bir rüya nedeniyle bundan sonraki 2 hafta boyunca sohbetleri cemaatle bir arada olmak yerine evden yapacağını söyledi. Kararının nedenini açıkça dile getirmeyen Ünlü, “Gördüğüm rüyadan böyle bir mana çıkarttım. Bana öyle bilgi geldi. Kalbime öyle geldi. 5 Şubat günü yine sekiz buçuk gibi sohbete başlarız inşaallah. Bazı şeylerle manen uyarılıyorum.” dedi.

PAHALILIĞIN SEBEBİ BAKIN NEYMİŞ?

Konuşmasında son dönemde artan hayat pahalılığına değinen Ünlü, bunun sebebini şeriat hükümlerine karşı söz ve hareketlerin artmasına bağlayıp şu ifadeleri kullandı:

“Milletimiz İslamiyet’ten taviz verdi, verenlere reddiye yapmadılar. Emri bil maruf (Şeriatın emrettikleri) terk edildi. Şeriata ve ehli sünnete muhalif şeyler çok arttı ve hiçbir engelleme yok. Bunlar sıkıntı doğurur diyorum hep. Bunu Kuran’ı Kerim’den söylüyorum ben, rüya görmeye de gerek yok. Bak yağmurlar yağıyor barajlar dolmuş. Sebze meyve ucuzlaması lazım değil mi? Hiç ucuzlama yok. Ahir zaman olduğu için bereketsiz yağmurlar yağıyor.”

TARİKATLARA ‘MASA DEVRİLİNCE FABRİKANIZ KALMAZ’ MESAJI

Sözlerinin devamında bu duruma “sessiz kaldığını” iddia ettiği tarikatlara da tepki gösteren Ünlü, “Ama bunun sebebi biz değiliz. Ehli sünneti müdafaa etmeyen cemaatler ve tarikatlar mesuldur. Kuran’da sünnete bu böyle buyruluyor demekten niçin çekiniyorlar anlamış değilim. Ama masa devrildiği zaman kimsenin bakkalı da fabrikası da kalmayacak. Bunlar konumumu koruyayım diye düşünüyor ama hiçbirinizin fabrikası holdingi kalmaz.” dedi.

“VAKİTSİZ HAREKET ETMEYİN”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sık sık tekrar ettiği “devletin bekası” söylemini haklı bulduğunu da belirten Ünlü, müritlerine devletin bekası için askere polise karşı gelinmemesi gerektiği “mesaj”ını verirken “Buradaki maksadım da nedir? Her türlü şeriat ahkamı cari değilse de biz bu vatan toprağında gücümüz nispetinde İslam’ı yaşamaya çalışıyoruz. En kötü düzen bir anlık fitneden iyidir.” ifadelerini kullandı.

“İslam ülkelerinde düzeni kalmayanların ne halde olduğunu görüyoruz.” diyen Ünlü, bu ülkelerdeki cihatçı hareketlere göndermede bulunarak müritlerine “vaktini bekleyin” mesajını vererek “Yanlış adımlar atanların, vakitsiz hareket edenlerin bu işleri pahalı ödediklerini görüyoruz. Herşeyin bir vakti saati var. Müslümanların birçoğu böyle akımlara kapıldı. Şimdi isimlerini vermeyeyim, İslami diyelim onlara ama kurumların kuruluşların yanlış yönlendirmeleriyle ve maceracı bir yaklaşımla İslam coğrafyasını tam bir Yahudi’nin istediği şekle çevirdiler.” diye konuştu.

Ünlü, daha önce katıldığı bir TV programında da, Doğu’da selefi derneklerin hazırlıklara başladığını belirtip “iç savaş” uyarısı yapmıştı: