Cübbeli 'seçim fetvası'nı verdi: Ayrılıkta azap vardır

'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Hamut Ünlü, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'na destek çağrısı yaptı.

Cübbeli 'seçim fetvası'nı verdi: Ayrılıkta azap vardır

İsmailağa tarikatının ‘ünlü’ yüzü Ahmet Mahmut Ünlü, yerel seçimlerde kime oy verilmesi gerektiğine ilişkin “fetva” verdi.

Ünlü, tarikatın sosyal medya sayfalarından yayınlanan video konuşmasında “fetva değil nakil mercii” olduğunu ancak kendisine epeydir konuyla ilgili soruların sorulduğunu söyledi. “Boşa atmak” fikrinin hükmünün ne olduğunun da bu sorular arasında yer aldığını belirten Ünlü, “Boşa atmak en kötüye atmak olur” dedi. Oy kullanmamanın da boşa atmak anlamına geleceğini söyleyen Ünlü, ikisi için de “fetva” veremeyeceğini ifade etti.

Yerel seçimlerin yerel olmaktan çıkıp genel hale geldiğini kaydeden Ünlü, bir “beka sorunu” olduğu konusunda devlet yetkililerinin yaptığı uyarılar olduğunu ve ‘FETÖ’ tehlikesinin de devam ettiğini belirtip ‘Cumhur İttifakı’na işaret etti.

“Birlikte rahmet var, ayrılıkta azap var” diyen Ünlü, “Cumhur biliyorsunuz ekseriyet anlamına geliyor. Genel seçimde de 51-52 buçuk alınmak suretiyle ekseriyet hasıl olmuş oldu.” diyerek AKP-MHP ittifakına destek çağrısı yaptı.