'Cübbeli' AKP için TV'ye çıkarıldı: İmamoğlu'nun yönetimde hakkı yok...

İsmailağa tarikatının 'ünlü'sü Ahmet Mahmut Ünlü Habertürk TV'ye konuk oldu. Ünlü, saatlerce süren programdaki konuşmalarının tamamına yakınını AKP lehinde seçim propagandası yapıp CHP'yi hedef almaya ayırdı.

'Cübbeli' AKP için TV'ye çıkarıldı: İmamoğlu'nun yönetimde hakkı yok...

AKP desteğiyle beslenen İsmailağa tarikatının ‘ünlü’ yüzü, ‘Cübbeli Ahmet’ adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Habertürk TV’de  Veyis Ateş’in konuğu edildi.

Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sık sık ekrana çıkarılan Ünlü, 23 Haziran seçimleri öncesi katıldığı sözkonusu programda yoğun şekilde AKP ve Cumhur İttifakı propagandası yaparken, CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu da topa tuttu.

‘KERHANE PARASINDAN DA HARAM’ OLANI YAPARKEN…

Damadı Esat Palazoğlu’nun İBB’den aldığı ihalelerde kendi rolü olup olmadığıyla ilgili soruya yanıt veren Ünlü, konuyla hiçbir ilgisi olmadığını öne sürerken “Benim damadım 3 senelik. 15 senelik şirketleri var. Belediyelerle iş yapıyorlar. Kutlamalar tertip ediyorlar. Samimi söylüyorum şirketin adını bile bilmiyorum. Eskiden beri geçmişleri var. Allah işlerini rast getirsin.” ifadelerini kullandı.

Ünlü, konu ile ilgili sözlerinin devamında, AKP’ye oy çağrısı yapan İsmailağa tarikatı bizzat laikliğin karşısında dini siyasete alet etmenin örneği olarak duruyorken “Dini dünyaya alet edersen mel’un olursun. Afedersin kerhanedekinin parasından daha büyük bir haramdır.” diye konuştu.

‘İMAMOĞLU’NU DEĞİŞTİRİN’ ÇAĞRISI YAPTI

Program sırasında Erdoğan’ın Yenikapı’da katıldığı ‘enderun usulü teravih’ etkinliğine bağlanılırken Ünlü, AKP liderinin konuşmasında bir kez daha tekrarladığı “Kişi sevdikleriyle beraber haşrolur” sözüne dikkat çekip İmamoğlu’nun Selahattin Demirtaş’la ilgili sözlerini hatırlattı. “Teröristi methedeni methediyor. İslam zahire bakar. Ağzından ne çıkarsa hükmü ona göre veririz.

Ünlü, program sunucusu Ateş’in kendisiyle ilgili ‘siyaset yapıyor’ eleştirileri yapıldığını söylemesi üzerine “Siyaset yapıyorum. Doğru bildiklerimi söyleyerek siyaset yapıyorum. Devlete ‘terörist’ diyenin, teröriste methiye düzenin devletin yönetiminde hakkı yok. Değiştirsin adayını. Vatanını milletini seven bir aday getirsin. İmamoğlu ‘Demirtaş ile sözleriyle alakalı çıkıp ben özür diliyorum’ desin, ‘kabul etmiyorum’ diyemem. Bizim dinimizde tövbe edenin tövbesi kabul edilir. Eğer ‘özür diliyorum’ derse, ‘hata yaptım’ derse kabul ederim. Ben kendisini tanımam. İçini göremem. Sözlerine inanmak zorundayım.” dedi.

KADIN VE ERKEĞİN SARMAŞ DOLAŞ OLMASINI BAKIN KİM İSTİYORMUŞ…

Doğu ve Güneydoğu bölgesiyle ilgili konuşan Ünlü, siyonizmin bu bölgede yaşayanlar için “dinden imandan örfünden adetinden nasıl ayırırız?” diye hesap yaptığını öne sürerken, kadın düşmanlığını da gizleyemedi. Ünlü, Sözcü yazarı Bekir Coşkun’a atıf yapıp Coşkun’un dediğini öne sürdüğü bir sözünden bahsederken “O zaman Hürriyet’teydi. Urfalı o. ‘Yav bu Urfa bir türlü düzelemedi. Bir genç kız oturup parkta erkek arkadaşıyla öpüşemiyor? Bunu nasıl düzelteceğiz?’ diyor. Urfa’da kız-erkek sarmaş dolaş olabilirse, bunun Urfa’ya zararı mı var faydası mı var? Siyonizm onu yapmaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Ünlü, Doğu’da PKK ile süren çatışmalar için ise “Devletimiz cihat yapıyor. Hala asker polis ‘şehit midir değil midir’ tartışması yapılıyor. Daha nasıl ‘şehit’ olacak kardeşim? Allah için, bayrak için vatan için ülkem için ezan için. Hepsi bunun içinde.” iddiasında bulundu.