Copa America’da Medel ve Messi kavgası

Maça Lionel Messi ile Başiktaşlı Gary Medel arasında çıkan kavga damga vurdu.

Copa America’da Medel ve Messi kavgası

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından düzenlenen Kupa Amerika’da (Copa America) Şili’yi 2-1 yenen Arjantin üçüncü oldu.

Brezilya’da düzenlenen 46. Kupa Amerika’nın üçüncülük maçında Arjantin ile Şili, Sao Paulo kentindeki Corinthians Stadı’nda karşı karşıya geldi. Arjantin, 12. dakikada Sergio Agüero ve 22. dakikada Paulo Dybala’nın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Paulo Dybala’nın Şili ceza sahasına yolladığı arapasına hareketlenen Lionel Messi, Beşiktaşlı Gary Medel ile ikili mücadeleye girdi.

Top dışarı çıkarken Medel’i iten Messi gerginliğin fitilini ateşledi. Bu pozisyonun ardından iki oyuncu da bir anda sinirlendi. İki futbolcu da birbirinin üzerine yürürken aralarında fiziksel temaslar da arttı.

37. dakikada birbirine giren Medel ve Messi kırmızı kart gördüler. VAR incelemesi sonrasında da karar değişmedi. Messi ve Medel’in kırmızı kart görmesinin ardından takımlar sahada 10 kişi kaldı.

Şili’nin 59. dakikada Arturo Vidal’ın penaltı golüyle farkı bire indirdiği mücadelede başka gol olmadı ve Arjantin turnuvayı üçüncülükle tamamladı.

Kırmızı kart gören Lionel Messi, kararı protesto etmek amacıyla madalya törenine katılmazken, maç sonu yaptığı açıklamayla tepkisi dile getirdi. Turnuvadaki hakem kararlarını eleştiren Arjantinli süperstar, “Medel ve bana sarı kart gösterilmesi yeterliydi. Turnuva boyunca bize saygı gösterilmedi. Bunun bir parçası olmak zorunda değildik.” dedi. Takımına hak edilen saygının gösterilmediğini belirten Messi, “Buradan başım dik ayrılıyorum ve bu takımla gurur duyuyorum. Hak edilen saygı gösterildiğinde bu ekibin başarılı işler yapacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kupanın finalinde Brezilya ile Peru, bugün TSİ 23.00’te karşı karşıya gelecek.