Çocukları 'alternatif tıp'tan ölen aileye dava açıldı

İtalya'da bir çift, 7 yaşındaki çocuklarına antibiyotik yerine alternatif tıp uygulayarak ölümüne sebep oldu.

Çocukları 'alternatif tıp'tan ölen aileye dava açıldı

İtalya’nın Cagli şehrinde 7 yaşında bir çocuk, hastalığın teşhis edilmesinden üç gün sonra kulak iltihabının beyin iltihabına dönüşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

7 yaşındaki çocuklarına antibiyotik yerine ‘alternatif tıp’ uygulayarak ölümüne sebep olan anne ve baba hakkında dava açıldı. Yaygın görülen bir kulak enfeksiyonunda antibiyotik verilmeyen çocuk komaya girip ölen çocukla ilgili olarak anne ve baba ‘ölüme sebebiyet vermek’le suçlanıyor.

Independent Türkçe‘de yer alan habere göre, Marco ve Marie Bonifazi çifti, oğulları Francesco’nun hastalığının “sanıldığı kadar ciddi olmadığını” iddia eden bir alternatif tıp doktorunun yöntemine başvurdu. Ancak çiftin alternatif tıpla tedavi etmeye çalıştığı çocuk, hastalığın teşhis edilmesinden üç gün sonra kulak iltihabının beyin iltihabına dönüşmesi sonucu yaşamını yitirdi. Bunun üzerine aileye taksirle ölüm suçundan dava açıldı.

Bonifazi çifti tutuksuz yargılanırken, aileye alternatif tıp yöntemini öneren homeopati doktoru Massimiliano Mecozzi de eylülde mahkemeye ifade verecek. Mecozzi ihmalkarlık, tecrübesizlik ve “medikal doktorların koyduğu ciddi bir kulak enfeksiyonunu teşhisini hafife alma, semptomların nüksetmesine rağmen alternatif tıbba dayalı bir terapiyi reçete etmekle” suçlanıyor.

Savcılık ayrıca Mecozzi’yi, “herhangi bir tanısal analiz hazırlığı yapmamak ve hastalığın iyileşmesi için gereken antibiyotik tedavisini reçete etmemekle” de suçluyor.