Çocuk evinde kalan çocuklar TÜGVA ve Ülkü Ocakları’na götürüldü

Sakarya Valiliği’ne bağlı Sakarya Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Evi’nde kalan çocuklar Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) götürüldü. Çocuklar, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA’nın tanışma etkinliğine katıldı. Ankara’daki Çocuk Evleri’nde kalan çocukların da Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ne kahvaltıya götürüldüğü öğrenildi.

Çocuk evinde kalan çocuklar TÜGVA ve Ülkü Ocakları’na götürüldü

Sakarya Çocuk Evleri Müdürlüğü’nün 12 Kasım’da yaptığı açıklamada “Bu akşam çocuklarımızı ikiye böldük. Birinci grubumuz Türkiye Gençlik Vakfı’nda (TÜGVA) tanışma etkinliğine katıldı” ifadeleri yer aldı

Ankara’daki Çocuk Evleri’nde kalan çocukların ise 31 Ekim tarihinde Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ne kahvaltıya götürüldüğü öğrenildi. Ülkü Ocakları’ndan yapılan açıklamada “Çocuk Evleri’nden gelen yavrularımızı Genel Merkezimizde düzenlediğimiz kahvaltıda ağırladık. Kıymetli eserleri ile bizleri yalnız bırakmayan sanatçımız Kaya Kuzucu’ya ve yavrularımıza teşekkür ederiz” denildi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; KHK ile kapatılan Gündem Çocuk Derneği’nden Ezgi Koman, “Devletin koruması altında olan çocukların, çocuklarla ilgili olmayan, hatta belirli bir siyasi fikri, hareketi temsil eden bir yere kahvaltıya götürülmüş olması çocuk odaklı bir yaklaşım değildir. ‘Bu çocuklar, neden buraya kahvaltıya götürüldüler?’ sorusunun yanıtlanması gerekir. Çocuk haklarını odağa aldığınızda böylesi bir ziyareti sadece davet ve kahvaltı diyerek geçiştirmemek gerekir. BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre devletler koruması altındaki çocukları, yetişkinlerin ideolojik tercih ve şartlanmalarından korumak durumundadır” diye konuştu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu altında kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu Üyesi CHP’li İrfan Kaplan da yaptığı değerlendirmede, “Çocukların bu tür yerlere malzeme edilmesi doğru değil. Çocuklar o evlerde çocukluğu yaşamalı ve çocukların bu yerlere götürülmesi doğru değil. Çocuklar siyasete malzeme olmamalı” dedi.