Çocuğa cinsel istismarda bulunan zanlı bir hafta sonra serbest bırakıldı

Maraş’ta bir çocuğa cinsel istismar uygulayan zanlı bir haftalık tutukluluktan sonra serbest bırakıldı.

Çocuğa cinsel istismarda bulunan zanlı bir hafta sonra serbest bırakıldı

Maraş’ta, cinsel istismara maruz bırakılan çocuk ve ailesinin şikayeti ile tutuklanan 65 yaşındaki A.D., mağdura ilişkin düzenlenen hastane raporunda tecavüz bulgusuna rastlanmaması gerekçesiyle bir hafta sonra tahliye edildi. Duruma tepki gösteren çocuğun ailesi, zanlının yeniden tutuklanmasını istedi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Hamdullah Kesen’in haberine göre; ailesi ile birlikte Maraş’ta yaşayan çocuk, 6 Ekim günü katıldığı akrabalarının taziyesinde 65 yaşındaki A.D.’nin cinsel istismarına maruz kaldı. Çocuğun yaşadıklarını ertesi gün ailesine anlatmasıyla olay polise ve savcılığa intikal etti.

Pazarcık Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma doğrultusunda A.D. polislerce gözaltına alındı. Çocuğun ise pedagog gözetiminde ifadesi alındı. Maruz kaldığı cinsel istismarı anlatan çocuk, A.D.’nin kendisini bir yakınlarının evine götürerek burada cinsel istismarda bulunduğunu ifade etti.

Mağdurun bu anlatımları üzerine zanlı A.D., “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan sevk edildiği Pazarcık Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanıp, cezaevine konuldu.

BİR HAFTA TUTUKLU KALDI

Tutuklanan A.D. bir üst mahkeme olan Maraş 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulundu. İtirazı kabul eden Hakimlik, Maraş Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’nin mağdura dair hazırladığı 7 Ekim 2019 tarihli doktor raporuyla 14 Ekim’de zanlı A.D.’nin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

RAPORDA “FİİLİ LİVATAYA RASTLANMADI” DENİLDİ

Karar şu gerekçeyle alındı: “Maraş Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’nin 07/10/2019 tarihli doktor raporunda fiili livata ilişkin herhangi bir bulguya rastlanmadığına dikkate alındığında suçun vasıf ve mahiyetinin şüpheli lehine değişme ihtimaline binaen şüphelinin delil karartma durumunun bulunmadığı, tutuklamanın tedbir niteliğinde olduğu ancak kuvvetli suç şüphesi devam etmekle birlikte istenilen yasal amacın bu aşamada adli kontrol tedbirleriyle de sağlanabileceği anlaşılmakla şüphelinin adlı kontrol hükümleri uygulanması suretiyle tahliyesine karar verilmiştir.”

Mahkemenin verdiği tahliye kararı üzerine çocuğun ailesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Maraş Şubesi’ne başvurdu.

MAĞDURUN DEDESİ: BU SAPIK TUTUKLANSIN

Zanlının serbest bırakılmasına tepki gösteren çocuğun dedesi, zanlı A.D.’nin tutuklanmasını istediklerini ifade etti.

A.D.’nın yurtdışında yaşayan akrabalarına da cinsel istismarda bulunduğunu ileri süren dede, “Bu kişi bir sapık, bir an önce tutuklanmalıdır. Hukuki süreç devam ediyor. Bu olayla ilgili İHD Şubesi’ne de başvuruda bulunduk. Bu olayın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Ailenin yaptığı başvuru doğrultusunda olayın takipçisi olacaklarını söyleyen İHD Şube Başkanı Selçuk Delibaş da, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde böyle bir müracaat almaktan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.