Çiğdem Boz'un 'İktisatçı' belgeseli galaya hazırlanıyor

Çiğdem Boz'un yönettiği 'İktisatçı' belgeselinin galası 21 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek. Belgeselin İstanbul gösterimi ise 28 Kasım Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Konferans Salonu’nda saat 19.30’da yapılacak. İzmir gösterimi ise 5 Aralık’ta Fuar Gençlik Tiyatrosu’da gerçekleştirilecek.

Çiğdem Boz'un 'İktisatçı' belgeseli galaya hazırlanıyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çiğdem Boz “İktisatçı” isimli bir belgesel çalışması başlatmıştı, belgeselin Ankara’da galası yapılacak.

Boz, belgeselinde mesleğin duayenlerinden Prof. Dr. Korkut Boratav, Bilsay Kuruç, Tuncer Bulutay, Oktar Türel, ve Fikret Şenses’in görüşlerine yer verdi. Çiğdem Boz, ‘İktisatçı’ belgeseliyle Türkiye’de iktisadın ve iktisatçılık mesleğinin düden bugüne gelişimine, tarihsel bir perspektifle ana kırılma noktalarına bakarak, Dünya ve Türkiye iktisadi – siyasi tarihi bağlamında cevap aramaya çalışıyor. Boz, bu belgeselle iktisadın ve iktisatçının ‘entelektüel’ kimliğinin altını çizerek iktisat disiplininin sosyal bilim olduğu gerçeğini de vurgulamak istiyor.

Çiğdem Boz’un yönetmenliğini yaptığı ‘İktisatçı’ belgeselinin galası 21 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilecek.

Belgeselin İstanbul gösterimi ise 28 Kasım Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Konferans Salonu’nda saat 19.30’da yapılacak. İzmir gösterimi ise 5 Aralık’ta Fuar Gençlik Tiyatrosu’da gerçekleştirilecek.

İşte galanın afişi ve belgeselin fragmanı: