CHP'yi Arif Şirin'le kucaklaştırmadılar...

Samsun'da CHP'li belediye, faşistlere 'türkü' yazan Arif Şirin'in adını parka vermek istedi. Ancak AKP'nin de desteklediği önerge MHP'nin karşı çıkmasıyla (!) hayata geçemedi...

CHP'yi Arif Şirin'le kucaklaştırmadılar...

Samsun’da Atakum Belediye Meclisi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda, CHP’li üyeler Ayhan Ayvaz ve Yusuf Erden, Esenevler Mahallesi’ndeki bir parka Ozan Arif’in isminin verilmesiyle ilgili önerge sundu.

Önerge kabul edilerek gündeme alındı. Toplantının ilerleyen dakikalarında MHP’li üye Murat Talu, “MHP olarak parka verilecek olan Ozan Arif’in isminin çıkarılmasını istiyoruz. Bunun siyasi bir hamle olduğunu düşünüyoruz. Genel Başkanımıza ve camiamıza hakaret eden bir insanın parka isminin verilmesi hoşumuza gitmedi. Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret eden bir insanın ismi parka verilmek istense siz kabul eder misiniz? Ben şahsen kabul etmem. Biz maddenin oy çokluğuyla kabul edilmesini istiyoruz” dedi.

MİLLİYETÇİ RUHUYLA ANADOLU KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAKMIŞ!

CHP’li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ise, “Ben hassasiyetinizi anlıyorum. Biz Ozan Arif’in ismini milliyetçi ruhuyla, sanatçı ruhuyla Anadolu kültürünü aktardığı için yaşatılmasını istiyoruz. Sizin de böyle kabul etmenizi diliyorum. Ama bu hassasiyet doğru bir hassasiyet” dedi.

Görüşmelerin ardından gündem maddesi AKP’li ve CHP’lilerin oylarıyla komisyona havale edildi.

HRANT’IN KATLİNE ‘DESTAN’, ECEVİT VE İNÖNÜLERE HAKARET…

‘Ozan Arif’ diye bilinen Arif Şirin, MHP’yle anılan bir isimken Bahçeli yönetimiyle ters düşmesi nedeniyle parti saflarından dışlanmıştı. Ancak Şirin düşmanlık ve nefret yüklü ‘beste’ ve ‘şiir’leriyle yıllar yılı faşistlerin duygularına tercüman olmuştu.

Şirin son olarak Hrant Dink’in katlini selamladığı ve katiller Ogün Samast ile Yasin Hayal’i övdüğü  ‘Plan yapmayın plan’ isimli bir ‘şiir’ yazmış, İsmail Türüt de bu sözler için aynı isimle şarkı yapmıştı.

Şirin, eski DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit ve ailesi ile eski CHP Genel Başkanı Erdal İnönü ve ailesi için de hakaret içerikli ‘şiir’ler yazmıştı:

“Rahşan Hanım neşe katsa / Kahvelerde göbek atsa / Ecevit de tepsi tutsa / Yakışmaz mı yakışmaz mı”

“Boyu uzun nasıl olsa / Bir de yağlı bir bez alsa / Erdal deve kıçı silse / Yakışmaz mı yakışmaz mı”