CHP'nin olası 'iptal' kararına karşı nasıl yanıt vereceği belli oldu

CHP'nin YSK'dan İstanbul seçimlerine ilişkin "iptal" kararı gelmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tekrar edilmesini gündeme getireceği belirtiliyor.

CHP'nin olası 'iptal' kararına karşı nasıl yanıt vereceği belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın İstanbul’daki seçimler için “murdar oldu” yönündeki açıklamasını kurmaylarıyla birlikte değerlendirdi. CHP yönetimi, iktidar kanadının İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi talebine karşı cumhurbaşkanlığı seçimini yinelenmesini masaya getirmeyi planlıyor.

Sözcü’den Başak Kaya’nın aktardığına göre CHP yönetiminin konuyla ilgili değerlendirmesi şöyle:

“YSK’ya böyle hukuksuz bir karar aldırırlarsa, o zaman cumhurbaşkanlığı seçimi de murdar. İlk masaya süreceğimiz konu budur. Bir sürü şaibeler var. Sahte seçmen sayımı, adayımıza verilen oyların geçersiz sayılması, kamu kaynaklarının kullanılması var. İtiraz olarak masaya konulacak birçok konu var. Hadi gel Cumhurbaşkanlığı seçimini de tekrar edelim. Aynı seçmen listeleriyle yapalım. Kazanınca helal kaybedince murdar. Bakalım el mi yaman, bey mi yaman? Bakalım yüzde 51 çıkıyor mu?”