CHP'nin adayı sadece CHP ve 'İyi Parti'den değil, Davutoğlu'nun ailesinden de oy bekliyor

Türedi, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da Konyalı olduğunu hatırlatarak,”Taşkent’te sadece CHP ya da İYİ Parti seçmeninden değil eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yakınlarından ve AKP’lilerden de destek alacağıma inanıyorum” diye konuştu.

CHP'nin adayı sadece CHP ve 'İyi Parti'den değil, Davutoğlu'nun ailesinden de oy bekliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’nın Taşkent ilçesinde tercihini Hilal Ülkü Türedi’den yana kullanmıştı. CHP’nin aday gösterdiği ilk başörtülü aday olan 2000 doğumlu Türedi, siyasete ‘İyi Parti’de başlamıştı.

Başvuru sürecinde olumlu tepkiler aldığını söyleyen Türedi, “Kesinleştikten sonra Taşkent dışından da güzel tepkiler gelmeye başladı. Yine en güzel tepkileri ilçemiz hakkında ve özellikle kadınlardan almaya başladım. Bana buraları artık bir kadın yönetsin diyorlar” sözleriyle adaylığının açıklanmasının ardından yaşadıklarını anlattı.

Türedi , ailesinin ülkücü olduğunu da vurgularken, “Onlar da benim bu adaylığımı destekliyorlar. Ben Taşkentli kadınlara seslenmek istiyorum. Okullara yatırım yapmak istiyorum. Taşkentli üretim gerçekleştirmek istiyorum ki artık tüketimden kurtulalım. Tekstil atölyelerinin sayısının artırabilirsem işsizliğe de çözüm bulmuş oluruz diye düşünüyorum. İlçemiz ikliminden de faydalanarak burada bir kayak merkezi yapılabilir. Bunu gerçekleştirmek istiyorum” diye konuştu.

Hilal Ülkü Türedi, Sözcü gazetesinden Mehmet Ali Kayacı’ya yaptığı değerlendirmede, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da Konyalı olduğunu hatırlatarak,”Taşkent’te sadece CHP ya da İYİ Parti seçmeninden değil eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yakınlarından ve AKP’lilerden de destek alacağıma inanıyorum” diye konuştu.