CHP'nin adayı İmamoğlu: Vallahi billahi bu kardeşiniz Beylikdüzü'nde kaçak cami yaptı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane'deki mitinginde, "Vallahi bu kardeşiniz Beylikdüzü'nde kaçak cami yaptı. Adını da bu mücadeleyle beraber 'Kuvay-i Milliye Camii' koydum" dedi.

CHP'nin adayı İmamoğlu: Vallahi billahi bu kardeşiniz Beylikdüzü'nde kaçak cami yaptı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane’deki seçim çalışmaları kapsamında ilçede yaptığı mitingde “cami yaptırma” hikayesini anlattı.

Sağcı söylemleriyle bilinen İmamoğlu konuşmasında “Bana cami yaptırmak istemediler, yapamazsın edemezsin. Vallahi bu kardeşiniz Beylikdüzü’nde kaçak cami yaptı. Vallahi, billahi. Kaçak cami yaptım, hani o mücadeleyle beraber adını ‘Kuvay-i Milliye Camii’ koydum. Hatta geçen Cuma açılışı vardı gidemedim. Allah kabul etsin.” dedi.

İmamoğlu’nun konuşmasında o bölüm şöyle:

“Seçim kazanmak için her yol mubah değildir. Birilerini kalbini kırarak bir seçim kazanmak istemiyorum. Kriz var, yoksulluk, işsizlik yaşıyoruz. Şu şehre moral, samimiyet, güler yüz gelsin, bu şehirde 6 ayda kriz kalmaz. Benim insanıma moral, sevgi, kucaklaşma lazım. Herkes birbirini sevecek, hal-hatır soracak. Biz, milletiz. Bu kardeşiniz Beylikdüzü’nde kaçak cami yaptı. Bana cami yaptırmak istemediler, yapamazsın edemezsin. Vallahi billahi. Adını da mücadeleyle beraber ‘Kuvay-i Milliye Camii’ koydum. Hatta geçen Cuma açılışı vardı gidemedim. Allah kabul etsin”