CHP'nin adayı İmamoğlu Eyüp Camii'nde Yasin okudu

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Yeni Zelanda'da yaşamını yitirenler için Eyüp Cami'inde Yasin okudu.

CHP'nin adayı İmamoğlu Eyüp Camii'nde Yasin okudu

31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Ataşehir, Fatih, Beşiktaş ve Sarıyer’de seçim turunu sürdüren Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, gezisini Eyüpsultan’da tamamladı.

Akşam saatlerinde Akşemsettin Mahallesine geçen İmamoğlu, sonrasında ise Eyüpsultan Camii’ne geldi. Burada Yeni Zelanda’daki saldırıda hayatını kaybedenler için mevlit okundu. Eyüpsultan Camii imamlarının yanı sıra Ekrem İmamoğlu da Yasin’in bir bölümünü okudu.

Cami çıkışında kısa bir değerlendirmede bulunan İmamoğlu, “Terörün dili dini ırkı olmaz, dolayısıyla burada güzel insanlarla dua ettik. Kaybettiğimiz Müslüman kardeşlerimiz için ve aynı zamanda insanlık için dua ettik. Umut ederiz dünyanın hiçbir yerinde bu tür katliamlar olmasın, savaş olmasın barış olsun. İnsanlar vatanından, yurdundan edilmesin, bu aslında bütün dünyaya mesajdır, dünyada islamafobi diye dinimizi farklı yerlere çeken bir takım siyasi liderler var. Dünyanın bazı ülkelerini yöneten insanlar bunu siyaseten kullanarak kendi insanlarına sözüm ona şirin görünmek isteyenler var. Onlarında dillerine dikkat etmelerini ve de bir nefreti herhangi bir insanın kalbine sokmamalarını diliyorum. En zor günlerde kol kola olabiliriz. Ama illa zor günleri beklemek zorunda değiliz. İyi günlerde de kol kola olabilmeyi, aklı bilimi ve geleceği konuşabilmeliyiz. Zira insanlar milli duygular ve maneviyatları üzerinde konuşup birbirlerini kırmamalılar” dedi.