CHP'li vekil: EYT'lilerin protesto oylarını AKP lehine geçerli sayıyorlar

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ""Geçersiz oyların çoğunun üzerinde ‘geçersiz’ yazıyor bunları geçerli saydılar. Yine EYT’lilerin pusula üzerine yazdıkları var. Bunları AKP’ye geçerli oy sayıyorlar" dedi.

CHP'li vekil: EYT'lilerin protesto oylarını AKP lehine geçerli sayıyorlar

İstanbul’da geçersiz oyların yeniden sayımı sırasında emeklilikte yaşa takılanların (EYT) protesto amacıyla pusulaya yazılar yazarak verdikleri geçersiz oyların da AKP lehine geçerli sayıldığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili Cumhuriyet‘e konuşan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Tarih bu seçimi İçişleri ve Adalet Bakanı AKP’li iken şaibe var dediği bir seçim olarak algılayacak. Sandıkların sayılmasını engelleyen kendileri ama CHP engelliyormuş gibi algı yaratmaya çalışıyorlar.” derken “Geçersiz oyların çoğunun üzerinde ‘geçersiz’ yazıyor bunları geçerli saydılar. Yine EYT’lilerin pusula üzerine yazdıkları var. Bunları AKP’ye geçerli oy sayıyorlar. AKP şimdi de kıdem tazminatlarını fona devretmeye çalışıyor. Böyle bir şey yaparlarsa bir sonraki seçimlerde AKP sandıkta tamamen gider.” ifadelerini kullandı.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere de “AKP Büyükçekmece ve Maltepe üzerinden bu seçimlere gölge düşürmek istemekte. Kolluk kuvvetleri ile adresler basılarak geçmişe dönük deliller yaratılmak istenmekte. Masa başında sonuca gitmek mümkün değil. Ergenekon dosyalarında masabaşı oluşturulan delillerle yargılama yaptılar. Şimdi ona benzer taktik uyguluyorlar. Burada meşruiyet tartışması yaratmaya çalışıyorlar. Birleştirme tutanaklarının ardından İmamoğlu’nun mazbatası verilecek. CHP grubu ve örgütleri tüm dünyaya demokrasi örneği vermiş, halkın iradesine sahip çıkmıştır.” dedi.