CHP'li üye 'şehit' ismine şerh düşünce istifa ettiler

Kepez'de bir sokağa 'Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez' ismi verilmek istenmesine CHP'li belediye meclisi üyesi şerh koydu, partiden istifalar geldi.

CHP'li üye 'şehit' ismine şerh düşünce istifa ettiler

Kepez’de Çankaya Mahallesi 6455 Sokağa 2012 yılında Şırnak’ta yaşanan bir saldırıda hayatını kaybeden Uzman Çavuş Erdoğan’ın verilmek istenmesi kriz nedeni oldu.

‘Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’ adının verilmesine ilişkin Eylül ayı Kepez Belediyesi Meclis Gündemi’nde yer alan karara CHP’li meclis üyesi Mustafa İlhan şerh koydu. İlhan şerhini de “İlçemizde cadde ve sokak isimleri verilirken özellikle şehit sıfatının kullanılması toplumsal psikolojiyi etkileyeceğinden şerh koyuyorum” diyerek açıkladı.

CHP’li İlhan’ın şerhi sonrası, CHP çatısı altında seçilen ‘İyi Parti’li 4 meclis üyesi CHP’den istifa etti.

“AYNI SIRALAR MÜMKÜN DEĞİL”

‘İyi Parti’ Kepez İlçe Başkanı Osman Bulut da yaptığı açıklamada, “Yerel ve Genel seçimlerde ‘Millet İttifakı’ çatısı altında buluştuğumuz CHP’nin meclis üyesi Mustafa İlhan’ın vermiş olduğu şerh imzasını kabul etmemiz mümkün değildir. Şehitlerimizin kanlarıyla kazanılmış bu topraklarda bir şehidimizin ismine gösterilecek saygısızlık elbette bizden karşılık bulacaktır. Bu doğrultuda genel ve yerel seçimlerde Millet İttifakı çatısı altında birlikte yürüdüğümüz Kepez’de bundan sonra aynı sıraları paylaşmamız mümkün değildir. Kepez Belediyesi Meclis üyelerimiz Cengiz Avcı, Mehmet Ali Çetin, Ahmet Şahin ve Barış Bulut CHP’den istifa ederek İYİ Parti çatısı altında Kepez’imize ve Antalya’mıza hizmet etmeye devam edecektir.” dedi.