CHP'li Sevigen: Atatürk’e kefere diyen, Wikileaks belgelerini Amerika’ya sızdıran partide

CHP'nin bir dönem önde gelen ismi olan Sevigen, "Partinin özünden gelen herkes dışarıda. Kemal Bey bunların hiçbiriyle görüşmüyor. Kendi evlatlarını ye ye ne olacak böyle?" dedi.

CHP'li Sevigen: Atatürk’e kefere diyen, Wikileaks belgelerini Amerika’ya sızdıran partide

Bir dönem CHP’nin etkin isimlerinden olan, Deniz Baykal’in döneminin Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, “Külliye’ye giden CHP’li” tartışmalarına ilişkin konuştu.

Partisine yönelik eleştirilerini AKP’ye yakın Akşam gazetesine konuşarak dile getiren Sevigen, “Tayyip Bey’i iyi tanırım. Karşılıklı siyaset yaptık. Beştepe’ye gelecek bir CHP’liye “Git CHP’nin başına geç ben seni destekleyeceğim” diyecek bir insan değil. Çok zeki bir insan. Biliyor ki kendisinin destek verdiği adaya kurultaydan bir tane bile oy çıkmaz.” dedi.

“Yıllarca genel başkanlarla çalıştım. Onların haberi olmadan kimse adım atamaz.” diyen Sevigen, “Bu organize işler CHP içerisindeyse bunu muhakkak Genel Başkan’a söylemişlerdir. Ben kumpas var veya kumpasın içerisinde Genel Başkan da var demiyorum. Ama yapılmış bir hareket varsa o Genel Başkan’dan habersiz yapılmaz. Çünkü yarın cevabını o verecek.” ifadelerini kullandı.

CHP’nin şu anki durumuna da tepkili olan Sevigen, “Partinin özünden gelen herkes dışarıda. Kemal Bey bunların hiçbiriyle görüşmüyor. Kendi evlatlarını ye ye ne olacak böyle? Eski bakanları, milletvekilleri, belediye başkanlarını adamdan saymıyoruz. Ama Atatürk’e kefere diyen adam partide, Wikileaks belgelerini Amerika’ya sızdıran partide ama gerçek partililerin hiçbiri partide yok.” diye konuştu.

Şu anki dönem için “çöküş” ihtimaline de işaret eden Sevigen, “SHP’nin bütün belediyeleri aldığı bir dönem vardı. Şimdi durumumuzu o döneme benzetiyorum. Çünkü bütün belediyeleri aldığımızda çöküş başlamıştı. Umut ediyorum ki İstanbul’u, Ankara’yı, Adana’yı alan arkadaşlar başarılı olurlar. Bizi yükseltirler. Tarih de tekerrür etmez. Korkuyorum.” ifadelerine yer verdi.