CHP'li Pekşen: "AKP'nin başvurusu yüzde 100 reddedilecektir"

AKP'nin KHK ile kamu hizmetinden men edilenler hakkındaki YSK'ya yaptığı seçim itirazından sonra HALK TV'ye bağlanan CHP Milletvekili ve PM üyesi Haluk Pekşen itirazı değerlendir. Pekşen "Bu başvuru yüzde 100 reddedilecektir" ifadesini kullandı.

CHP'li Pekşen:

AKP’nin KHK ile kamu hizmetinden men edilenler hakkındaki YSK’ya yaptığı seçim itirazından sonra HALK TV’ye telefonla bağlanan CHP Milletvekili ve PM üyesi Haluk Pekşen itirazı değerlendir. Pekşen “Bu başvuru yüzde 100 reddedilecektir” ifadesini kullandı.

KHK ile kamu hizmetinden men edilen seçmenler hakkında AKP’nin YSK’ya yaptığı başvuruyu değerlendiren Haluk Pekşen “Bu akşamki haberi duyduktan sonra endişelenmiyorum, çok rahatladım. Kamu hizmetinden yasaklanmış olanlarla ilgili maddeleri koymuş olmaları gösteriyor ki hukuki bir gerekçeleri yok. Elde bir bulgu, delil de yok. Tamamen bir yaygaradan ibaret. 18 gün içerisinde sunduklarının herhangi bir belgesi olmadığı için kamuoyunun önüne bir bahane koyalım arayışıdır bu.” dedi.

YSK’DAKİ HAKİMLER İSTESELER DAHİ BU BAŞVURUYU KABUL EDEMEZLER

AKP’nin itirazından kullandığı belgeler hakkında da konuşan Pekşen, “Bu belgelerle bir başvuru YSK’nın önüne geçmişse yüzde 100 bu başvuru reddedilecektir. YSK’daki hakimler isteseler dahi bu başvuruyu kabul etme şansları yok.” ifadesini kullandı. Hukuki boyutuna da değinen Pekşen, “Doğrudan seçme ve seçilme hakkından kısıtlananlar zaten Türk Ceza Kanunu’nda 53. maddenin b fıkrasında düzenlenmiş olanlardır. Burada söz konusu olanlar bunlar değil KHK kararıyla kamu hizmetinden men edilmiş olanlardır. YSK’nın bu saatten sonra verilen bir belgeyi de kabul etmesi mümkün değil. Çünkü seçim itirazları basit yargılama dediğimiz usule tabidir. Yani süresi içerisinde belgeye bağlanmış, belgesiyle ilgili merciye başvurulmuş itirazlardır.” dedi