CHP'li Öztrak'tan 'şaibe' açıklaması: Hileyi elinde gücü olan yapar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, seçim sonuşlarına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

CHP'li Öztrak'tan 'şaibe' açıklaması: Hileyi elinde gücü olan yapar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunarak ”YSK’ya tarihi sorumluluğunu tekrar hatırlatmak istiyoruz. İstanbul’un kazananı Ekrem imamoğlu’dur.” ifadelerine yer verdi.

Öztrak’ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

”Dün Maltepe’de oy sayımını yavaşlatmak için AKP ve MHP’lilerin kargaşa ve kavga çıkardığı tutanakla tespit edilmiş vaziyette. İlçe Seçim Kurulu tarafından hazırlanan bu tutanak kurumların ve sistemin çalışmasının neden önemli olduğunu gösteriyor. Yoksa puslu havaları seven birtakım aç kurtlar milletin iradesini yok etmeye çalışırlar.”

”Şaibe, organize işler gibi ipe sapa gelmez iddialarla milletin ferasetini küçümseyenlere şunu hatırlatıyorum; hileyi elinde gücü olan yapar.”

”Siyasette var olmak istiyorlarsa milletle kavga etmeyi bıraksınlar. Tavsiyemiz milletin mesajını kabul etmelidirler. İstanbul seçimini artık yeniden kaşımayın. Millete verdiğiniz sözleri tutmaya başlayın. Tencereler boş, millet borç yükü altında! Milletin vaktini daha fazla çalmayın.”

”Tamamlanmış İstanbul seçimiyle artık uğraşmayın. Devlet tecrübemize dayanarak uyarı yapıyoruz. Artık seçim bitmiştir. yeniden seçimle milletin ufkunu karatmayın. İmamoğlu’na artık mazbatası verilmeli. Karar sürekli gecikiyor. YSK’nın daha önceki kararlara baktığımızda verilecek solan karar ortada ama sürekli uzatılıyor. Ama tedirginlik artıyor. Sadece siyasal değil ekonomik olarak da artıyor.”

”YSK’nın ilan ettiği sonuçlara göre benim oyum yüzde 7.4 değil, ben il genel sonuçlarına bakarım’ diyor. Yenilen pehlivan güreşe koymaz. İstediğine baksın. Ülkemizin yüzde 25’inde yönetim veren CHP’ye halkımızın yüzde 40’ı emanet etmiştir.”

“(Bahçeli’nin Pirus atfına yorum) Anladığım kadarıyla Cumhurbaşkanıyla benzer bir söylem. Yani bizim belediye başkanlarımızı çalıştırmayacaklarını söylüyorlar. Milletimiz onların ellerini tutanlara gereken cezayı keser.