CHP'li Öztrak'tan AKP'ye kritik soru: Bu verileri nereden buldunuz?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’nin sandığa gitmeyen seçmen bilgilerini nereden aldığını sorarak ''O zaman bu verileri Yüksek Seçim Kurulu’ndan biz de istiyoruz'' ifadelerinde bulundu.

CHP'li Öztrak'tan AKP'ye kritik soru: Bu verileri nereden buldunuz?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gerçekleştirdiği basın toplantısında AKP’nin sandığa gitmeyen seçmenleri birebir ikna etmeye çalışacağına ilişkin haberlere dikkat çekerek “AKP sandığa gitmeyen seçmeni nereden biliyor?” sorusunu yöneltti.

Öztrak açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“6698 sayılı yasa devlet kendisine emanet edilen verileri kimseye veremez diyor. AK Parti ile devlet arasında artık hiçbir sınır kalmamıştır. Bu verilere nasıl ulaşılmıştır. Bu veriler Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na emanet edilmiş verilerdir. Vatandaşların rızası olmadan bu verilere ulaşmak mümkün değildir. Bu verileri Adalet ve Kalkınma Partisi’ne kim vermiştir? Bu soruyu Adalet Bakanı da Sağlık Bakanı da derhal cevaplamak zorundadır.

Kişisel verilerin korunması kurulu üyesi bir hafta önce kısıtlı yurttaşlarımıza ve cezaevlerindeki seçmen bilgilerine AK Parti’nin nasıl ulaştığına dair şikayeti vermişti. Üzerinden bir hafta geçmesine rağmen bu konu kurulun gündeme alınmadı. Oysa İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı İmamoğlu belediye verilerini korumak amacıyla kopyalamak istediğinde durumu tespit etmek amacıyla kopyalamak istediğinde bu kurul apar topar gündeme almıştı. Kurul dilekçeyi işleme koymayınca Adalet ve Sağlık Bakanlığı hakkında yeni bir şikayet dilekçesinde başvurduk.”

‘AKP SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMENİ NEREDEN BİLİYOR?’

Bir başka önemli konu, bu da gazetelere yansıyan bir bilgi. AKP’nin bir yetkilisi demiş ki, ‘Sandığa gitmeyen seçmeni birebir iknaya çalışacağız.’ Sandığa gitmeyen seçmeni nereden biliyorlar? YSK bu verileri paylaşmıyor. Bu veriler YSK ve ilçe seçim kurullarının koruması altındadır. Bu veriler ancak buradan elde edilebilir. Eğer birebir AKP temsilcisi birebir oy vermeye sandığa gitmeyenler üzerinde çalışacağız diyorsa bu aynı zamanda şu demektir; AKP’nin elinde bu listeler vardır. O zaman bu verileri Yüksek Seçim Kurulu’ndan biz de istiyoruz”.