CHP'li Özkoç: Erdoğan beni hapishaneye mi tımarhaneye mi gönderecek, karar versin

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Erdoğan'a yanıtında "Yoksulluğu, haksızlığı unutturmak için yapıyor. İnsanları tımarhaneye, hapishaneye göndermekle tehdit ediyor. Karar vermeli, beni nereye gönderecek?" dedi.

CHP'li Özkoç: Erdoğan beni hapishaneye mi tımarhaneye mi gönderecek, karar versin

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile Meclis’teki tartışmasına ilişkin AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisini hedef alarak yaptığı açıklamalarına yanıt verdi.

Özkoç, Erdoğan’ın, Katar dönüşü uçakta kendisine yöneltilen soru üzerine konuyu tekrar gündeme getirdiğini söyleyerek, “Şahsımla ilgili, ‘şizofren, dokunulmazlığı olmasa böyle şeyleri söyleyemez, aslında hapsetmek lazım, tımarhaneye göndermek lazım’ gibi sözler söyledi. Bunlar bir cumhurbaşkanına yakışmayan sözlerdir” dedi.

Özkoç, konunun Meclis Genel Kurulu’nda AKP’li Özlem Zengin ile arasında geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Başörtüsü ile ilgili bir kelime ağzımdan çıkmıyor; ama AK Parti Genel Başkanının amacı; Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm vatandaşlarımızı kucaklayan, saran mesajları veren söylemlerinin önünü kesebilmek. Yoksulluğu, haksızlığı unutturmak için yapıyor. İnsanları tımarhaneye, hapishaneye göndermekle tehdit ediyor. Karar vermeli, beni nereye gönderecek? Diyor ki; ‘kendisinin dokunulmazlığı olmasaydı bunları konuşmazdı’. Ben dokunulmazlığımla ilgili bir şeyin altına saklanmıyorum. Tüm yurttaşlarımızı kucaklıyorum; ama sen istismar ediyorsun. Ben benim dokunulmazlığımın kaldırılmasına razıyım. Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur. Eğer dokunulmazlık söz konusu ise, sen de ben de kaldıralım ve yasalar karşısında eşit şekilde yargılanalım.”