CHP'li Mahmut Tanal'dan TBMM'deki olayla ilgili açıklama

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM'de kendisini ziyaret için geldiklerini belirten ancak Meclis çalışanlarını rehin almaya çalıştıkları iddia edilen iki kişi için "Yani 600 milletvekilinden herhangi birinin ismi sayılabilirdi. Hedefte herhalde ben vardım." dedi.

CHP'li Mahmut Tanal'dan TBMM'deki olayla ilgili açıklama

TBMM ziyaretçi kabul salonuna gelen biri kadın iki şahısın Meclis çalışanlarını rehin almaya çalıştığı iddia edilmişti. Sözkonusu şahısların Meclis’e girerken CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı ziyaret edeceklerini söyledikleri de belirtilmişti.

Demirören Medya grubuna bağlı Hürriyet, Milliyet, Posta ve Vatan gazeteleri ise CNN Türk televizyonu ise eş zamanlı olarak paylaştıkları haberde “TBMM görevlilerinin Mahmut Tanal’ı aradığını ve Tanal’ın 2 kişinin konuklarını olduğunu doğruladığını” iddia etti. Söz konusu haberde iki saldırgana ilişkin TBMM’de ziyaretçi kaydı oluşturulduğuna dair bir ekran görüntüsü de paylaşıldı.

Üzerlerinde “bomba düzeneği” olduğu ve “DHKP-C bağlantılı” oldukları ifade edilen şahıslar gözaltına alınırken, olayla ilgili Mahmut Tanal’dan açıklama geldi. Tanal, Akit’e yaptığı açıklamada, söz konusu şahısların kim olduklarını bilmediğini belirterek, “Bilmiyorum, bana ulaşan yok. Arayan soran kimse de yok. Yani 600 milletvekilinden herhangi birinin ismi sayılabilirdi. Hedefte herhalde ben vardım. Ben hedefe konulduğumu düşünüyorum. Zaten sürekli ölüm tehditleri alan bir milletvekiliyim. Bu konuda Emniyetten korumam da var benim.” dedi.